Partnerji projekta

Kmetija Breg-Tajhman

KMETIJA BREG-TAJHMAN
Krčevina pri Vurbergu 116
2250 Ptuj

T: +386 (0)2 751 11 31 | GSM: +386 (0)41 385 134 | GSM: +386 (0)31 561 222

milan.breg@email.si

 

ODPIRALNI ČAS:

Po skupnem urniku ali predhodnem dogovoru

Ena najbolj priljubljenih poti na raziskovanju bogate zgodovine dežele ob Dravi vodi proti ostalinam nekoč mogočnega gradu Vurberg, s katerim so povezane številne legende, hkrati pa pritegneta tudi njegova resnična zgodovina in izjemna lega. Ob tej poti boste sredi zadnjih obronkov Slovenskih goric, samo 5 km od Ptuja, v Krčevini pri Vurbergu lahko obiskali kmetijo Breg – Tajhman. Kljub obilici dela s kmetovanjem na več kot 30 ha površin se gospodinja Sonja in gospodar Milan z veseljem posvetita gostom. Tem za pogovor nikoli ne zmanjka. Kako tudi bi, ko pa na osmih  hektarjih vinogradov negujejo kar 13  sort vinske trte. 25.000 trt zahteva veliko pozornosti in ljubezni skozi vse leto, ob tem pa seveda znanja. Tega se da najlepše spoznati ob okušanju izvrstnih hišnih vin.

Enakovredno ob vinogradništvu pa »voz kmetije Tajhman – Breg vleče« sadjarstvo. Sadovnjaki z jablanami in hruškami se razprostirajo na petih hektarjih in pol. Ob sočnem namiznem sadju ponujajo tudi odlične domače jabolčne in hruškove sokove, dišeče kise ter izvrstna žganja. »Bregova viljamovka«, kot ji rečejo poznavalci, je sinonim za kvalitetno domače hruškovo žganje. Morda pri tem kaj pomaga, da se s kuhanjem domačega žganja ukvarja predvsem gospodinja.

Razvoj domačega, hišnega recepta za najboljši sok, kis in žganje zahteva več let trdega dela in veliko znanja. Osnova vsemu pa so seveda zdravo sadje in ljubezen do dela. Da je slednjih na kmetiji Breg - Tajhman  veliko, povedo tudi priznanja, ki jih za svoje pridelke in izdelke dobivajo na različnih ocenjevanjih. Kot pravi lokalpatrioti so posebej ponosni na priznanja z ocenjevanj v okviru vsakoletne državne razstave Dobrote slovenskih kmetij.

Če torej želite okusiti pravi naravni sok vrhunske kvalitete, se ustavite na kmetiji Breg Tajhman. Da obiskovalcem lažje predstavijo vse dobrote, ki nastajajo na njihovi kmetiji, so opremili posebno degustacijsko sobo.  Okušanje vas bo gotovo prepričalo, da bo kakšen »uporaben« spominek v obliki steklenice soka, kisa, žganja, vina, bučnega olja, ki ga tudi pridelujejo, ali pa zaboja svežega sadja, najustreznejši. Ob uživanju teh dobrot doma se boste še lažje spominjali lepih trenutkov v Slovenskih goricah.

 


Dodatne informacije

  • destinacija: Ptuj
Prebrano 28521 krat
Nahajate se: Domov Partnerji Partnerji Ptuj Dejan zavec gym

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.