Partnerji projekta

Jeruzalem Gostišče Vinski hram

brenholc


VINCENC BRENHOLC s.p.
Jeruzalem 18
2259 Ivanjkovci

T: +386 (0)2 719 45 04 | GSM: +386 (0)31 253 067 | F: +386 (0)2 719 41 90

www.brenholc.com | info@brenholc.com

 

DELOVNI ČAS:

vsak dan od 9.00 do 23.00 h, v soboto od 9.00 do 02.00 h

Gostišče Vinski hram, mogočna stavba iz leta 1699 posajena vrh zaobljenega griča na Jeruzalemu, je pravi glasnik vsega lepega in prijetnega, kar se v tem čudovitem delu Prlekije odvija skozi leto. V Vinskem hramu leto pozdravijo z novoletnim plesom, nadaljujejo z vincencovanjem in pustnim plesom, praznovanjem valentinovega in dneva žena, prvomajskim srečanjem, dnevi prleške kuhinje, slavjem ob postavitvi klopotca, trgatvijo, martinovanjem in zaključijo s silvestrovanjem.

Vincenc in Vesna Brenholc se z gostinsko-turistično dejavnostjo na Jeruzalemu ukvarjata že od leta 1992. Prva leta sta slovela kot najemnika bližnjega dvorca na Jeruzalemu, leta 2001 pa sta dejavnost preselila povsem obnovljeno gostišče v neposredni bližini, ki sta ga s prizidkom povečala še za del s prenočišči.

Vinski hram lahko sprejme 300 gostov, bodisi v restavraciji, na galeriji, v konferenčni sobi ali v dveh kleteh. Na lepo urejeni terasi je 150 sedežev za vse, ki želijo uživati v čudovitem razgledu na vinograde in bližnjo cerkvico Žalostne matere božje. Osupljiv razgled, ki seže čez meje domovine, se odpira tudi skozi okna svetlih in zračnih jedilnic.

Prlekija slovi po gostoljubnosti in dobrovoljnosti svojih prebivalcev, ki so vsakdan, še posebej pa praznike obogatili s številnimi domačimi dobrotami. To se odraža tudi v jedilnem listu Vinskega hrama, kjer najdete predvsem tradicionalne in sezonske prleške jedi za prigrizek, malico, kosilo ali večerjo: od mesa iz tünke z domačimi klobasami, gobove juhe, hišne juhe, žgancev in štrukljev, kislega zelja, repe, pečenic, krvavic, ajdove kaše, domačih svaljkov, ocvrtega domačega piščanca, pečenih svinjskih rebrc in plečeta s hrenom, ajdovega krapca in pogače, do prleške gibanice. Bolj svetovljansko naravnani gostje lahko izbirajo med divjačino, stejki, bifteki, rostbifom - vsekakor pri Brenholcu niso v zadregi pred še tako izbirčnim gostom.

Jedilnik je torej enako raznolik kakor bližnja in daljna okolica, ki gostom omogoča tako počitek kot vsakovrstne aktivnosti. Za željne počitnic so na voljo prenočišča – pričakuje vas 25 sob s 60 ležišči (wc, tuš, tv, dostop do spleta, 3*). V Vinskem hramu lahko organizirate tudi poslovno srečanje ali si z njihovo pomočjo izpolnite željo po popolni poroki.

Kot se za območje znamenitih Jeruzalemskih goric spodobi, pa Brenholčevi posebno pozornost namenjajo vinski ponudbi. Ponujajo vina lastne pridelave in vrhunska vina lokalnih pridelovalcev. Popeljejo vas v vinsko klet na pokušino, v hišni prodajalni pa obiskovalci lahko izbirate med buteljkami, spominki in drugimi prleškimi dobrotami, da boste pristna doživetja na Jeruzalemu uživali še po povratku domov.

Uspeh v Gostišču Vinski hram merijo z zadovoljstvom gostov, ki se radi vračajo - tako je največje plačilo za njihov trud ponovno snidenje z zvestimi gosti.


 

Dodatne informacije

Prebrano 54621 krat

Medijska vsebina

Nahajate se: Domov Partnerji Partnerji Slovenske gorice SiSi – Vinogradništvo Druzovič

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.