Partnerji projekta

Turistična kmetija in vinogradništvo Pungračič

pungračič

Turistična kmetija in vinogradništvo PUNGRAČIČ
Drenovec 7
2283 ZAVRČ

T: +386 (0)2 761 06 41 | GSM: +386 (0)41 604 264 

www.pungracic.com | pungracic@siol.net

 

DELOVNI ČAS:

Od torka do nedelje od 12. ure – 22. ure
Ponedeljek - zaprto

V naselju Zavrč lahko trdimo, da Haloze začnejo gubati ravnino Ptujsko-dravskega polja v gričevje. Smerokazi ob glavni povezavi Borl-Varaždin vas bodo povabili in usmerili, da se ustavite na Turistični kmetiji in vinogradništvu Pungračič, ki leži v haloški občini Zavrč na severozahodu Haloz, kjer se Drava ločuje od skrajnega vzhoda haloškega gričevja. Že v davnini je bil pomemben prostor za brod in kasneje most prek reke Drave. Če se boste odločili za obisk Turistično vinogradniške kmetije Pungračič je najbolje, da se odpravite po glavni cesti Ptuj – Varaždin, ki ji sledite vse do krožišča v Zavrču. Tam zavijete desno ter glavni cesti sledite vse do križišča v Drenovcu, kjer zavijete levo v hrib in že boste na dvorišču kmetije Pungračič po domače Žurmanov breg.

Kmetija obsega 14 ha površin, večina je zasajena z vinogradi, ostali del pa je namenjen pridelavi hrane za potrebe turistične kmetije. Prireditveni prostor v novem delu je namenjen za razna slavja in sprejem do 100 gostov, najraje pa vam postrežejo z doma pridelano hrano, ki jo pripravijo na tradicionalni način v krušni peči. Penzionske goste radi postrežejo v jedilnici, ki se nahaja v sto let starem delu hiše z originalno opremo tistega časa. Za nastanitev je na razpolago pet sob, ki imajo skupno devet ležišč. Sobe so opremljene s televizijo in imajo lastno kopalnico.

Prenovljena vinska klet lahko sprejeme do 800 hl vrhunskega belega vina z zaščitenim geografskim poreklom Haloze, za pokušino najboljših vin pa imajo v njej tudi sodobno urejen degustacijski prostor, kjer lahko poskusite najboljše sorte šipon, laški in renski rizling, chardonnay, sauvignon, rumeni muškat ter hišno zvrst, ki jo sestavlja laški rizling, beli pinot in rizvanec. Ob ugodni letini pripravijo posebno trgatev na Barbarno 4. decembra in pozneje iz tega tudi Barbarno vino. Namreč med Sv. Barbaro v Cirkulanah in Sv. Barbaro v Nad križovljanu raste najboljša vinska trta.


 

Dodatne informacije

Prebrano 32446 krat
Nahajate se: Domov Partnerji Partnerji Ptuj Dejan zavec gym

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.