Slovenske gorice | preprosto čudovite

slovenske gorice»Slovenske gorice – kako ste vendar lepe! Hribček za hribčekom se dviga iz tal, zgleda kakor bi bili to strnjeni valovi morja, ki je odteklo pred davnimi časi. Oj vinogradne gorice, kako ste mične, ljubke z vašimi belimi hrami po vrhovih, obširnimi vinogradi in bujnimi sadonosniki...« je o svetu med Dravo in Muro pred skoraj stoletjem zapisal pisatelj Ožbalt Ilaunig. Podobno so lepote in darove Slovenskih goric opisovali številni drugi pesniki in pisatelji, enaki spomini pa so v svet spremljali vrsto znamenitih rojakov, ki so darove domačih krajev poplačali s svojimi dosežki. Skoraj ni kraja, ki ne bi bil povezan s katerim izmed znanih in spoštovanih imen.

Vsak kraj v Slovenskih goricah ponudi kaj lepega in dobrega – za oko, za veselje, za želodec, za dobro počutje, za prelepe spomine. Gradovi, mogočne ali značilne slovenskogoriške cerkve, ki kot biseri krasijo slemena gričev, spominske hiše, muzejske zbirke, cimprače, klečaje, ostaline iz bližnje in daljne preteklosti, pa značilne mlake, naravna območja okrog jezer, rek in potokov, kjer rastejo redke rastline in domujejo ogrožene živalske vrste, najstarejša »zelena tovarna« in številne druge zanimivosti obetajo pestra, nepozabna doživetja. Bolj lagodno ali bolj aktivno – v vsakem primeru bo doživetje vredno spomina, ob vsem in predvsem pa ljudje mehkih src in mehke govorice, ki vas prijazno vabijo medse!

Ljubitelji dobrega in lepega, raziskovalci, rekreativci, željni počitka, tišine in pozitivnih energij, boste kmalu tudi sami popolnoma prepričani, da so SLOVENSKE GORICE – PREPROSTO ČUDOVITE.

 

Nahajate se: Domov Slovenske gorice

logotip ministrstvo za gospodarstvo

Naložba v vašo prihodnost

Za ustrezno in pravilno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke / We use cookies to improve our website and your experience when using it. DETAILS: podrobnosti / privacy policy.

Sprejemam piškotke za to stran / I accept cookies from this site.