Sporočilo za javnost: Odprta kuhna in Bobnarji na gradu - visitptuj.eu

SPOROČILO ZA JAVNOST:

To soboto na Ptuj vabita dva dogodka: kulinarična Odprta kuhna ter dobrodelni Bobnarji na gradu


(Ptuj, 2. oktobra 2023) Prihajajočo jesensko soboto, 7. oktobra 2023, se bomo na Ptuju greli z dobrimi jedmi in čarobnimi napitki priljubljenih ponudnikov Odprte kuhne ter se prepustili ritmu bobnov na dobrodelnem dogodku Bobnarji na gradu.


Karavana ODPRTE KUHNE, edinstvene kulinarične tržnice, se po uspešno izvedeni poletni izvedbi na Ptuj vrača tudi to jesensko soboto, 7. oktobra 2023.

Med 11. in 21. uro vas vabimo na Mestni trg, pred mestno hišo najstarejšega slovenskega mesta, kjer boste lahko na enem mestu uživali v dobri družbi ter predvsem v odlični domači slovenski kuhinji, sodobni kulinariki, eksotičnih okusih daljnih dežel ter v butičnih sladicah. Izbira slastnih jedi bo pestra kot vedno, za kar bo na svojih živopisanih stojnicah poskrbelo več kot dvajset obedovalnic iz vse Slovenije.

Na svoj račun bodo prišli tako mesoljubi ter ljubitelji rib in morskih sadežev kot tudi vegetarijanci in vegani.

Povezava na dogodek Odprta kuhna: https://shorturl.at/fFRY1

Organizatorja: Zavod za turizem Ptuj in Odprta kuhna


Istega dne, v soboto, 7. oktobra 2023, se bo med 10. in 13. uro z zgornjega dvorišča Ptujskega gradu razlegalo tudi bobnenje v rokovskih ritmih v okviru dogodka BOBNARJI NA GRADU.

Na delavnici Sokijeve bobnarske šole se boste lahko preizkusili v bobnanju, ob 12. uri pa prisluhnili ptujski rock zasedbi Hudobni Volk ter skupini The Rocktors, s katero bo v živo zaigralo več kot 30 bobnarjev vseh generacij iz celotne Slovenije. Na dobrodelnem dogodku zbrana sredstva bodo namenjena otrokom oziroma glasbenim šolam poplavljenih območij.

Za popestritev si lahko ogledate tudi največjo zbirko historičnih glasbil na Slovenskem, ki domuje v Pokrajinskem muzeju Ptuj-Ormož v Ptujskem gradu.

Novinarska konferenca o dogodku se bo odvila v torek, 3. oktobra 2023, ob 13. uri v Hotelu Mitra.

Povezava na dogodek Bobnarji na gradu: https://shorturl.at/kyIP3

Organizatorji: Marko Soršak Soki v sodelovanju z Mihaelom Tošem Toschem, Mestno občino Ptuj, Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož in Zavodom za turizem Ptuj


Vabljeni v staro mesto novih doživetij!

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih