Dosežki zadnji treh let na področju trajnostnega turizma - visitptuj.eu

Novice

Destinacija se kot celota močno zaveda potencialno nepopravljivega škodovanja naravi, ki bi utegnilo nastati, ob brezbrižnem odlaganju odpadkov, nepotrebni rabi osebnih motornih vozil, nekontrolirani porabi pitne vode in nepremišljeni rabi električne energije. V zadnjih treh letih je Ptuj namenil posebno pozornost skrbi za neoporečnost naravnega okolja ter ozaveščanju za njegovo ohranitev. Zaznan je velik napredek pri uporabi različnih oblik mobilnosti, ki omogoča prebivalcem in obiskovalcem lažji premik po destinaciji, hkrati pa zmanjšuje promet in tako prispeva k čistejšemu okolju.

Konkretni primeri so brezplačni avtobusni prevoz po celotnem starem mestnem jedru (povezuje Terme Ptuj z mestom, z nakupovalnimi središči in pokopališčem), urejen sistem izposoje koles Pecikl (na štirih postajah tako domačinom kot obiskovalcem nudi brezplačno izposojo 32 koles), električni vozili Zapeljivec (namenjeno prevozu turistov, obiskovalcev in domačinov po starem mestnem jedru) ter Šoferko (prevoz seniorjev, ki nimajo možnosti lastnega prevoza ali prevoza s strani domačih iz bližnje okolice mesta do centra po opravkih).

Ponosni smo na podjetje Javne službe Ptuj, ki so bistveno zmanjšale reciklažo odpadkov in tako dvignile destinacijo nad slovensko povprečje. Prav tako želimo izpostaviti Komunalno podjetje Ptuj za njihovo znatno povečanje pokritosti destinacije s kanalizacijskim omrežjem. Veseli nas, da je v januarju 2020 prišlo do premikov na področju povezovanja lokalnih pridelovalcev in izdelovalcev. V mestnem jedru se je namreč odprla prodajalna Skrinjica unikatov, v kateri se tržijo pristni domači pridelki in zanimivi predmeti, ki so nastali iz recikliranih materialov.

Prihajajoči dogodki

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih