Hop na kolo! - visitptuj.eu

Doživi lokalno

Poli maraton, eno največjih slovenskih rekreativno-kolesarskih prireditev, že 17 let organizirata Kolesarski klub Perutnina Ptuj in Perutnina Ptuj. V dneh pred dogodkom smo se o izzivih organizacije takega dogodka pogovarjali z Matejem Marinom, trenerjem kolesarskega kluba PP cycling.

Dogodek je vsako leto bolj obiskan. Prihajajo družine, zagnani rekreativci, tudi tisti, ki drugače ne sedejo na kolo. Kaj jih pritegne na Poli maraton?

Letos je že 17. Poli maraton; še malo in bo polnoleten. V teh letih se je razvil v največjo množično kolesarsko prireditev v Sloveniji. Vsako leto kolesari med pet in šest tisoč kolesarjev. Na Ptuju kolesarijo tako mladi kot starejši, skoraj vsak Ptujčan se na ta dan usede na kolo. Vsi kolesarji se vračajo na našo prireditev zaradi športnega druženja, srečanja s prijatelji in znanci.

Trasa kolesarjenja je ena najbolj slikovitih. Kateri odsek pa najbolj izstopa?

Trasa je že tradicionalna, letos je spremenjena le na Mini Poli maratonu. Jaz osebno uživam na celotni trasi.

Kaj vse čaka udeležence po prečkanju ciljne črte?

Poli maraton je zasnovan za vse generacije. Najprej se na pot podajo udeleženci Maxi Poli maratona, potem Mini Poli maratona. Za njimi še otroci na prilagojeni trasi po Potrčevi cesti. Za otroke je na prireditvenem prostoru poskrbljeno z otroškimi delavnicami, starejše udeležence pa v cilju pričaka kulinarični in glasbeni program. Namen je, da vsi preživimo dan športno in zabavno. Saj veste, kako pravijo: Zdrav duh v zdravem telesu.

Na svoj račun pa na Ptuju ne boste prišli le kolesarji, ampak tudi tekači in ljubitelji vodnih športov. Poletju naproti stecite na večernem teku na Ptujski grad, z udeležbo na ptujskem športnem vikendu pa se od najbolj vročih mesecev poslovite v pravem športnem duhu. Da je vročino najlažje prenašati ob vodi, pa se med brezskrbnim opazovanjem jadrnic prepričajte kar na ptujskem morju.

Prihajajoči dogodki

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih