3 simboli mesta Ptuj, nekoč in danes - visitptuj.eu

3 simboli mesta Ptuj, nekoč in danes

Zavod za turizem Ptuj je v okviru razpisa Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) izvedel digitalizacijo 3 enot kulturne dediščine. Kurent/korant, mestni stolp in mogočni Ptujski grad, ki kraljuje nad starim mestnim jedrom, predstavljajo osrednje tri simbole mesta Ptuj. S pomočjo računalniških tehnologij obogatene resničnosti bomo pogledali v preteklost in spoznali njihovo vlogo pred davnimi časi. Podajte se z nami na interaktivno raziskovanje ptujske kulturne dediščine!

Brezplačni voden ogled bo potekal v slovenskem jeziku. Prijave na ogled niso potrebne. V primeru slabega vremena voden ogled odpade. Udeležence prosimo, da spoštujejo priporočila NIJZ o preprečevanju širjenja bolezni covid-19. Ogled bo mogoč v skladu z izpolnjevanjem pogoja PCT.

Namig: Za boljšo uporabniško izkušnjo pri spremljanju vodenega ogleda vam priporočamo, da si na svojo mobilno napravo/tablico naložite brezplačno aplikacijo TravelAR Slovenia – Ptuj (na voljo za Android in iOS)

Info Odpri zemljevid

Datum in čas

6. oktober ob 17.00

Lokacija

Ptujski grad
(S. grajska vrata - pred vstopom na spodnje grajsko dvorišče),
Na gradu 2, 2250 Ptuj

Podobni dogodki

9 November - Zabava

Martinovanje na Ptuju

Mestna tržnica, Slomškova ulica, Ptuj
09 Nov
7 September

PTUJSKE GRAJSKE IGRE 2024

Grad Ptuj, Na Gradu, Ptuj
07 Sep

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih