3 simboli mesta Ptuj, nekoč in danes - visitptuj.eu

3 simboli mesta Ptuj, nekoč in danes

Zavod za turizem Ptuj je v okviru razpisa Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) izvedel digitalizacijo 3 enot kulturne dediščine. Kurent/korant, mestni stolp in mogočni Ptujski grad, ki kraljuje nad starim mestnim jedrom, predstavljajo osrednje tri simbole mesta Ptuj. S pomočjo računalniških tehnologij obogatene resničnosti bomo pogledali v preteklost in spoznali njihovo vlogo pred davnimi časi. Podajte se z nami na interaktivno raziskovanje ptujske kulturne dediščine!

Brezplačni voden ogled bo potekal v slovenskem jeziku. Prijave na ogled niso potrebne. V primeru slabega vremena voden ogled odpade. Udeležence prosimo, da spoštujejo priporočila NIJZ o preprečevanju širjenja bolezni covid-19. Ogled bo mogoč v skladu z izpolnjevanjem pogoja PCT.

Namig: Za boljšo uporabniško izkušnjo pri spremljanju vodenega ogleda vam priporočamo, da si na svojo mobilno napravo/tablico naložite brezplačno aplikacijo TravelAR Slovenia – Ptuj (na voljo za Android in iOS)

Info Odpri zemljevid

Datum in čas

6. oktober ob 17.00

Lokacija

Ptujski grad
(S. grajska vrata - pred vstopom na spodnje grajsko dvorišče),
Na gradu 2, 2250 Ptuj

Podobni dogodki

9 November - Zabava

Martinovanje na Ptuju

Mestna tržnica, Slomškova ulica, Ptuj
09 Nov
7 September

PTUJSKE GRAJSKE IGRE 2024

Grad Ptuj, Na Gradu, Ptuj
07 Sep
1 Januar - 31 December

Festivalski utrip 2024

Ptuj
01 Jan

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih