83. HUDA POKUŠNJA - visitptuj.eu

83. HUDA POKUŠNJA!: Z ANO SVETEL OB VINIH VRECL

19. 10. 2022, ob 19:00, Dom KULTure Muzikafe

Vabimo vas na literarno-vinski večer,ki bo v sredo, 19. oktobra, ob 19. uri, v Domu KULTure Muzikafe na Ptuju. Na83. Hudi pokušnji! bosta z nami pesnica, avtorica kratkih zgodb, kolumnistka innavsezadnje tudi antropologinja Ana Svetel, in vinar Janko Vrecl (Vino Vrecl).Večer bosta povezovala pesnica Kristina Kočan in vinski publicist Jože Rozman.

Vstop je prost!

O avtorici
Ana Svetel je po poklicu etnologinja in kulturna antropologinja, zaposlena na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. A ni le poklicana za znanost: uveljavila se je kot pesnica, avtorica kratkih zgodb, pripovedovalka in kolumnistka. Po odlično sprejetem pesniškem prvencu Lepo in prav in veliki kratkoprozni uspešnici Dobra družba, je v letošnjem letu izšla zbirka Marmor. Tematsko raznovrstna pesniška zbirka se potaplja v odnose, odraslost, minevanje, pa tudi smisel bivanja kot takega.

O vinarju
V goste izpod obronkov Pohorja, natančneje iz Zgornjih Hoč, tokrat prihaja mladi in nadobudni Janko Vrecl. Je četrta generacija, ki se peča z vinogradništvom in vinarstvom, in kot pravi sam, častitljivo tradicijo nadaljuje in razvija z veliko predanostjo in veseljem. Saj vemo, k trti in sodu ne smeš slabe volje. Pet hektarjev vinogradov na sončnih legah daje vina z enkratnimi senzoričnimi lastnostmi. Se želimo prepričati, pred nami se bodo zvrstili rizvanec letošnje trgatve, tega bomo sploh prvič imeli na kaki pokušnji, potem redko ustekleničen zeleni silvanec 2021, ter dve različici lanskega sauvignona. Končali bomo s posebnim mašnim vinom v spomin na papeža Janeza Pavla II., ki je leta 1996 med prvim obiskom Slovenije daroval mašo z Vreclovim sauvignonom. To pa ne bo vse, za nameček še edinstvena pokušnja olja iz grozdnih pečk.

Organizator: Dnevi poezije in vina
Soprireditelji: Beletrina, Dom KULTure Muzikafe, TheThirdWine

Dogodek je del programa Literarne prireditve, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Info Odpri zemljevid

Čas in kraj dogodka

19. 10. 2022, ob 19:00,

lokacija

Dom KULTure Muzikafe

Podobni dogodki

1 Julij - 31 Avgust

POLETNE POČITNICE V CID-U

Stara steklarska, Mladinsko kulturni center, Tomaža Šalamuna ulica, Ptuj
01 Jul

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih