86. Huda pokušnja - visitptuj.eu

86. HUDA POKUŠNJA

sodelujejo pisateljica Katarina Marinčič in Mateja Golc –  Kmetija Pintarjevi

29. 3. 2023, 19.00, Dom KULTure MuziKafe

Vstop je prost!

O avtorici
Katarina Marinčič je pisateljica, literarna zgodovinarka, prevajalka in profesorica na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Njen pisateljski opus obsega romane Tereza, Rožni vrt, Prikrita harmonija in Po njihovih besedah ter zbirko novel O treh. Roman Prikrita harmonija je doslej izšel v nemškem jeziku, roman Po njihovih besedah v romunščini, zbirka O treh v makedonščini in francoščini. Kot avtorica spremnih besed je sodelovala pri številnih slovenskih izdajah francoskih klasikov. Iz francoščine je med drugim prevedla delo Paula Veyna Kako je naš svet postal krščanski, mladostno zbirko Marcela Prousta Radosti in dnevi ter njegovih Petinsedemdeset listov, ki so izšli pred kratkim pri naši založbi.

O vinarki
Z nami bo tudi Mateja Golc, študentka agronomije na ljubljanski Biotehniški fakulteti. Ob koncu tedna streže gostom v baru v Podlehniku, med tednom v Vinskem baru Šuklje v Ljubljani, občasno vodi degustacije v Vidovi kleti za Vinarsko zadrugo Haloze, pomaga pri zadružnih aktivnostih, za nameček pa še v domačem Podeželskem razvojnem jedru Halo. A to še zdaleč ni vse! Še kako so dobrodošle njene pridne roke na Pintarjevi babičini in dedkovi kmetiji v Velikem Okiču, kjer vinogradu, sadovnjaku in pašniku delajo družbo ovce. In kar težko si predstavljamo, da ob vsem tem najde še čas za pomoč na očetovem posestvu v Trdobojcih z velikim ekološkim sadovnjakom starih visokodebelnih dreves in pašno skupnostjo. Pravi naslov za pogovor o Halozah včeraj, danes in jutri z različnih zornih kotov.

Info

datum in čas

29. 3. 2023, 19.00

lokacija

Dom KULTure MuziKafe

Vstop

Brezplačno!

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih