ALEKSANDER ŠTUMBERGER IN FILIP ZELENJAK: HIS SATANIC MAJESTY’S REQUEST - visitptuj.eu

ALEKSANDER ŠTUMBERGER IN FILIP ZELENJAK: HIS SATANIC MAJESTY’S REQUEST


Vabljeni na otvoritev tretje razstave mladega ptujskega umetniškega tandema, na kateri se znova lotevata pereče družbene problematike. Razstava bo potekala 22.9.2023 ob 19.00 v kleti Stare Steklarske.


Razstava postavlja vprašanje, kako bi bil pekel, katerega podoba vzbuja domišljijo človeštva že tisočletja, videti v sodobnem družbenem kontekstu. Zdi se namreč, da živimo v času, ko človeka pesti čedalje več vsakdanjih skrbi. Hkrati nanj pritiska gmota težav širšega sveta, ki je – zahvaljujoč sodobni tehnologiji – zmeraj na dosegu roke. Vizualno podobo razstave so ustvarili tokovi podzavesti, kot so sanje, nočne more in »avtomatske misli«.


O avtorjih razstave:

Filip Zelenjak je star 22 let in študira arhitekturo na FGPA na Univerzi v Mariboru. Umetniško se izraža že od otroštva, zadnjih nekaj let pa se je z likovnim ustvarjanjem začel resneje ukvarjati. Poleg  risanja, s katerim je odraščal, se od nedavnega ukvarja tudi s tehniko abstraktnega slikanja, fotografiranja ter računalniške grafike in fotomontaže. Skozi svoje delo, ki je rezultat osebnega doživljanja in idej, želi navdihovati ter zapeljati gledalca v fantazijski svet.


Aleksander Štumberger je star 22 let in študira konserviranje in restavriranje likovnih del na ALUO v Ljubljani. Likovno ustvarja že od malih nog, bolj resno pa se temu posveča 6 let. Najbližje so mu tehnike slikanja in risanja, zanimajo pa ga tudi druga polja umetnosti, na primer konceptualna umetnost. V svojem ustvarjanju se najpogosteje posveča širokim družbenim temam, v katere pa poskuša vnesti del osebnega doživljanja.

Več informacij: https://www.cid.si/dogodki/aleksander-stumberger-in-filip-zelenjak-his-satanic-majestys-request/

Info

Datum in čas

22. septembra ob 19.00

Lokacija

Stara steklarska

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih