Pogovor z umetnikom Dušanom Fišerjem - visitptuj.eu

V sklopu zadnjega festivalskega vikenda Festival Art Stays gosti umetnika in vodjo Galerije mesta Ptuj, Dušana Fišerja. Letošnjo edicijo festivala zaključujejo prav z njim, saj se je ideja letošnje tematike začela odvijati prav ob njegovih delih iz razstave Enigma – mentalna struktura prostora iz leta 2003.

Eno od del iz te razstave je razstavljeno tudi na osrednji razstavi v Galeriji mesta Ptuj, kateremu dela družbo velika prostorska instalacija, ki jo je Fišer pripravil prav za letošnji Art Stays in se ukvarja s vprašanjem neskončnosti, ter je bila tudi povod za uprizoritev performansa Substanca dimenzije 0.

Kot vodja galerije, ki vsako leto gosti osrednjo festivalsko razstavo, pa nam bo predstavil tudi svojo vizijo razvoja galerije in Ptuja kot slovenske osrednje poletne likovne destinacije.

Z njim se bo pogovarjala Sanja Selinšek.

Info Odpri zemljevid

Datum in čas

Sobota, 18. september 2021 ob 10.00

Lokacija

Galerija mesta Ptuj
Prešernova ulica 29
2250 Ptuj

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih