C’est la vie - visitptuj.eu
»C’est la vie«, ki v prevodu pomeni »To je življenje«, je baletno-glasbena predstava, s katero bodo umetniki posredovali občinstvu svoj pogled na institucionalno umetnost, družbo in bližnjo naravo, ki jih obdaja.
Prizorišče dogajanja je ptujski mestni park, ki je blagodejno vplival na razvoj njihove ustvarjalnosti. Z navdihujočim žarom in energijo pripovedujejo zgodbo o umetnikih, ki vztrajajo v nameri, da v družbeno in kulturno okolje vtisnejo svoj umetniški slog, angažiranost in izraz protesta. Z izvirno preobleko svetovno znanih skladb iz klasične, tango in popularne glasbene zakladnice želijo pripraviti občinstvo do razmisleka, kdo in kaj smo.Zato njihova umetniška projekcija občutenj skozi klavir, harmoniko in baletno predstavo ni več zgolj obramba in negacija neprodušno zaprte kulture, temveč način preoblikovanja okolja, ki se utaplja v potrošništvu in brezštevilnih informacijah. Zavedajo se, da je uživanje v umetnosti za človeka zelo pomembno, saj umetnost deluje nanj z močjo, ki izvira iz življenja samega.
Balerina in koreografija: Anamaria Radanovič
Harmonika: Gregor Zupanič
Klavir: David Krajnc
Organizator dogodka je Mestno gledališče Ptuj. 
Info Odpri zemljevid

Čas dogodka

19.30

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih