December v mestnem kinu Ptuj - visitptuj.eu

V soboto, 11. decembra, ob 10.00

Kino vrtičkov praznični koncert:

LONČEK NA PIKE

z Anjo Štefan in Janezom Dovčem

Pripovedovalsko-glasbeni dogodek za otroke od 4. leta naprej

Anja Štefan je priljubljena slovenska pesnica in pisateljica, ki lahko iz svojega lončka na pike potegne uganke, pesmice in pravljice. Tokrat bo izvlekla vsakega po malem in skupaj z otroki skuhala mamljivo glasbeno-literarno poslastico. Spremljal jo bo izvrstni harmonikar Janez Dovč.

Anja Štefan je vrhunska slovenska pesnica in pisateljica za otroke (Svet je kakor ringaraja, Lonček na pike, Štiri črne mravljice, Iščemo hišico, Bobek in barčica, Drobtine iz mišje doline itd.). Hkrati je odlična pripovedovalka in začetnica sodobnega pripovedovanja pri nas. Je ustanoviteljica in dolgoletna vodja pripovedovalskega festivala Pravljice danes.

Harmonikar, skladatelj in fizik Janez Dovč sodeluje s številnimi solisti, orkestri in ustvarjalci najrazličnejših studijskih, odrskih in gledališčih projektov. Je ustanovitelj in umetniški vodja Glasbene zadruge Celinka, deluje v več zasedbah, uspešno pa nastopa tudi s svojim avtorskim projektom Tesla.

 

Vstopnice so že naprodaj prek spleta in pri blagajni Mestnega kina Ptuj (v času obratovanja blagajne).

Vstopnina: 7 EUR

Več informacij:

http://www.kinoptuj.si/dogodek/kino-vrtickov-praznicni-koncert/

http://www.kinoptuj.si/program/kino-vrticek/

 

 

V torek, 21. decembra, ob 20.00

Noč kratkih filmov 2021

Sklop kratkih filmov, več avtorjev, Slovenija / Hrvaška, 2021, skupna dolžina 93 min

Program svežih slovenskih kratkih filmov prinaša udaren izbor sedmih filmov z aktualnih edicij FeKK – Festivala kratkega filma v Ljubljani in kratkometražne sekcije Video na plaži festivala Kino Otok – Isola Cinema. Med njimi je tudi Kuklin film Sestre, veliki nagrajenec festivala v Clermont-Ferrandu.

Najdaljšo noč v letu (zimski solsticij) si bomo zdaj že tradicionalno krajšali s kratkimi filmi.

Vstopnine ni.

 

Več informacij:

http://www.kinoptuj.si/film/kratki-filmi-2021/

 

 

3., 4., 5. in 17. decembra ob 16.30, 18. in 19. decembra ob 16.00

Pozabljeni božič

Snekker Andersen og den vesle bygda som glømte at det var jul, Andrea Eckerbom, Norveška, 2019, 70 min, družinska domišljijska drama, podnapisi, 6+

Radovedna Eliza živi z očetom, teto, gosko in miško v vasi sredi zasneženega gozda, kjer so doma zelo pozabljivi ljudje. Vaščani so že davno pozabili tudi na božič … Zimska pravljica, v kateri neustavljiva deklica spoznava čarobnost božiča. Film po znani norveški božični zgodbi Alfa Prøysena.

 

Vstopnina: 5 EUR / 4 EUR

Več informacij:

http://www.kinoptuj.si/film/pozabljeni-bozic/

 

Tudi sicer bo na sporedu veliko privlačnih filmov, med drugim družinska animirana pustolovščina Zapoj 2, znanstvena fantastika Matrica: Obuditev, muzikal Zgodba z zahodne strani in art biserček Najbolj grozen človek na svetu.

 

Celoten spored je objavljen na http://www.kinoptuj.si/spored/.

Info Odpri zemljevid

Datum

December 2021

Lokacija

Mestni kino Ptuj,
Cvetkov trg 1,
2250 Ptuj

Podobni dogodki

7 September

PTUJSKE GRAJSKE IGRE 2024

Grad Ptuj, Na Gradu, Ptuj
07 Sep
6 Julij - 10 September

Art Stays 2023

Ptuj
06 Jul
06 Jul

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih