Ditka in Feri Lainšček - visitptuj.eu

DITKA IN FERI LAINŠČEK – NE BODI KOT DRUGI

 Sobota, 26. junij 2021 ob 20. uri

Glasbeno- literarni dogodek NE BODI KOT DRUGI je preplet najlepše uglasbene ljubezenske lirike letošnjega
Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka iz ust Ditke in ob spremljavi odlične glasbene zasedbe. Izbor pesmi iz
Ditkinih treh albumov v kombinaciji z interpretacijo poezije avtorja samega.

 

 

Info

Datum in ura

Sobota, 26. 6. 2021 ob 20. uri

Lokacija

Dominikanski samostan - južno dvorišče

Več na

http://dominikanskisamostan.si/

Nakup vstopnic:

v Ptujski kavarni in na blagajni Javnih služb Ptuj

Med mogočnimi oboki večnega in trdnega gradu bo nežna melodija zazvenela v srcih ljudi z dušo in tistih, ki cenijo lepo besedo ter kvalitetno glasbo. Kantavtorica in skladateljica Ditka je v preteklem letu praznovala svojo 10. obletnico glasbenega delovanja.
Kakšno leto manj pa traja njeno sodelovanje s pisateljem in pesnikom Ferijem Lainščkom. Prva uglasbitev Lainščkove poezije je bila izpod prstov Ditkinega očeta Gorazda- pesem Ne bodi kot drugi, ki je pričela novo uspešno zgodbo. Glasbenico in literata ni združila le ljubezen do poezije in glasbe temveč podoben pogled na svet – preprost in iskren ter skupne vrednote katera izmed najpomembnejših je ljubezen.

Svobodno in z veliko dobre energije so v preteklih letih v sodelovanju nastali trije glasbeni albumi z uglasbeno poezijo Ferija Lainščka. Avtorja glasbe sta Ditka in njen oče Gorazd, ki je hkrati avtor vseh aranžmajev na albumih Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me in Ne bodi, kar nisi. Ditka in Feri sta se skupaj s spremljevalno zasedbo med leti 2016 in 2020 predstavila po številnih kulturnih ustanovah ter drugih lokacijah po vsej Sloveniji in tudi čez mejo. Večina teh literarno-glasbenih koncertov, z visoko kulturno noto, ki so v našem prostoru prava redkost, je bila razprodanih.

Na koncertu se bosta Ditki in Feriju pridružila še odlična glasbenika – Gorazd Čepin na klaviaturah in spremljevalnem vokalu ter Jan Lužnik na bas kitari in spremljevalnem vokalu. Vabljeni, da si privoščite večer za dušo. Nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega naj vas popelje v svet, kjer so sanje večne.

Več info. kmalu

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih