Dobrote slovenskih kmetij 2024 - visitptuj.eu

35. FESTIVAL DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ

Na osrednji slovenski kulinarični prireditvi s 35-letno tradicijo, ki poteka v prečudovitem Minoritskem samostanu, se med 17. in 19. majem 2024 predstavlja kulinarična ponudba slovenskih kmetij.

V okviru prireditve poteka tudi ocenjevanje najboljših izdelkov, saj jih komisija pod svoj drobnogled vzame tudi več kot tisoč, dobrote pa je na stojnicah mogoče tudi pokusiti.


PTUJ, MESTO TISOČERIH DOBROT

in prizorišče enega največjih in najstarejših festivalov domače hrane v Sloveniji

Festival Dobrote slovenskih kmetij je vedno bolj prepoznaven dogodek, na katerem se s svojimi izdelki vsako leto predstavijo ponudniki dobrot slovenskega podeželja.

Prizadevamo si zagotavljati kakovostno domačo hrano, zato v okviru festivala potekajo senzorična ocenjevanja. Kakovost nagrajenih dobrot prepoznate po zlatem, srebrnem in bronastem znaku, s katerim so označene.

Sledimo trajnostni navezi in se zavzemamo za okolju prijazen način kmetijske pridelave ter za ohranjanje tradicionalnih receptov in postopkov predelave.Organizator: KGZS Zavod Ptuj

Info Odpri zemljevid

Datum

17.-19. maj 2024

Lokacija

Minoritski samostan Ptuj

Podrobno

https://www.dobroteslovenskihkmetij.si

Vstopnine ni

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih