Dobrote slovenskih kmetij 2022 - visitptuj.eu

DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ

Na osrednji slovenski kulinarični prireditvi s 33-letno tradicijo, ki poteka v prečudovitem Minoritskem samostanu, se med 20. in 22. majem 2022 predstavlja kulinarična ponudba slovenskih kmetij.

Spoznate lahko kulinarične mojstrovine, ki so nastale izpod marljivih rok priznanih slovenskih pridelovalcev.

V okviru prireditve poteka tudi ocenjevanje najboljših izdelkov, saj jih komisija pod svoj drobnogled vzame tudi več kot tisoč, dobrote pa je na stojnicah mogoče tudi poskusiti.

Na festivalu se bo na stojnicah s svojimi dobrotami predstavilo preko 30 ponudnikov, program pa bo popestren z družabnimi in strokovno-izobraževalnimi dogodki, bogato tržnico in s pestrim preostalim programom.


Posebne jedi na osnovi olja lahko ta vikend pokusite tudi v nekaterih ptujskih gostilnah in restavracijah

Ker je letošnja krovna tema vezana na pestrost ponudbe slovenskih olj in njihove uporabe v kulinariki, se tudi nekateri ptujski gostinski ponudniki dogajanju pridružujejo s posebno kulinarično ponudbo. V sklopu festivala bodo od petka do nedelje v Gostilni Ribič, Grand Hotelu Primus, Gostilni Rozika, Gostilni Grabar in v Bistroju Lük ponujali jedi, ki bazirajo na oljih.


Info Odpri zemljevid

Datum

20.-22. maj 2022

Lokacija

Minoritski samostan

Podrobno

https://www.dobroteslovenskihkmetij.si

Vstopnina

Vstopnine ni

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih