Družinske zgodbe s Ptuja - visitptuj.eu

Družinske zgodbe s Ptuja – 1 del / Familiengeschichten aus Pettau I

Predstavitev knjige in pogovor z avtorji

7. marec 2024 ob 17.00, Hotel Mitra, Prešernova ulica 7


Vabljeni na predstavitev obsežne knjige »Družinske zgodbe s Ptuja – 1 del / Familiengeschichten aus Pettau I.« z bogatim izborom zgodovinskih fotografij in grafične opreme, ki prvič na enem mestu dokumentira in predstavlja zgodbe družin iz 19. in prve polovice 20.stoletja, ki so pomembno soustvarjale tudi podobo današnjega zgodovinskega mesta Ptuj in njegove okolice.

Knjiga na privlačen način, pospremljeno s številnimi dokumenti in pričevanji naslednikov teh družin, prikazuje podjetniško, gospodarsko, življenjsko in tudi turistično podobo Ptuja in njegove okolice v obravnavanem obdobju. Zgodbe in pričevanja ptujskih družin predstavljajo osnovo za razumevanje in vrednotenje bogate zgodovine Ptuja v njegovi današnji podobi, življenju in tudi turistični ponudbi in lepoti mesta in njegove okolice.


Zgodbe ptujskih družin I – Vabilo

Info

datum in čas

7. marec ob 17.00

Lokacija

Hotel Mitra, Prešernova ulica 7

predstavitev knjige

pogovor z avtorji

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih