KOMORNI ZBOR KGBL: NEMŠKI REKVIEM, op. 45 (J. BRAHMS) - visitptuj.eu

KOMORNI ZBOR KGBL: NEMŠKI REKVIEM, op. 45 (J. BRAHMS)

V četrtek, 11. aprila 2024, ob 19.30, v slavnostni dvorani Ptujskega gradu


Nastopajo: Komorni zbor KGBL, Pia Novak (sopran), Martin Kozjek (bariton), Rebeka Dobravec (klavir), Lara Oprešnik (klavir)
Gostujoči dirigent: Stojan Kuret
Nemški rekviem Johannesa Brahmsa v izvedbi Komornega zbora KGBL pod taktirko Stojana Kureta. Omenjeno delo predstavlja Brahmsovo najbolj ambiciozno vokalno glasbo. Tipični rekviemi so postavitve rimskokatoliške maše za mrtve (missa pro defunctis), toda Brahms je ubral drugačen pristop in izbral lastne verze iz nemškega prevoda Svetega pisma reformatorja Martina Luthra, ki ne le žalujejo za mrtvimi, temveč tudi tolažijo žive. V svojem jedru torej Brahmsov rekviem poudarja tolažbo, ki jo najdemo v Bogu in v posmrtnem življenju.
Komorni zbor KGBL, ki ga je leta 2010 prevzel skladatelj in dirigent Ambrož Čopi, sestavlja okrog 40 pevcev, ki si želijo izzivov, nadgradnje vokalno tehničnih znanj in petja zahtevnejše zborovske literature. Zbor redno sodeluje z vokalnima pedagoginjama Edito Garčević Koželj in Tatjano Vasle. Repertoar je stilsko raznolik (od renesanse do sodobne glasbe). V zadnjih treh letih je sodeloval z eminentnimi slovenskimi skladatelji, kot so Lojze Lebič, Tadeja Vulc, Damijan Močnik, Črt Sojar Voglar, Peter Šavli, Andrej Makor, Tine Bec, Matej Kastelic, Klara Mlakar, Jan Triler in Federica Lo Pinto. Zbor ima za seboj velike uspehe na koncertnih in tekmovalnih odrih v Sloveniji in tujini.

Vstopnice:
Prodajno mesto Arsane (Jadranska ulica 4)
TIC Ptuj (Mestni trg 4)
Cena: 15 €
Info Odpri zemljevid

DATUM IN ČAS

11. 4. 2024, ob 19.30

LOKACIJA

Slavnostna dvorana Ptujskega gradu

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih