KUHNA V MESTU - visitptuj.eu

👩‍🍳 KUHNA V MESTU 👨‍🍳 

📅 Sobota, 9. 9. 2023, mestna tržnica, ⏳ od 10.00 do 18.00


Zopet bo omamno zadišalo!

Kuhna v mestu, sedaj že tradicionalni kulinarični dogodek, bo tudi letos razvajal brbončice. Ob prijetnem druženju spoznajte kulinariko domačih gostincev in uživajte v čarobnem okolju starega mestnega jedra.

Dan bodo popestrili
💃️🎼 12.00-13.00 predstavitve srednjeveških plesov Grajskih iger in
️🎷️🎹 13.00-15.00 melodije saksofonista Blaža Švagana in klaviaturista Marka Črnčeca

—–

😋🍂 Da bo zadišalo, bodo poskrbeli:

👌  Lokalni chefi bodo kuhali za vas, gostinci pa skrbeli za potešitev vaše žeje.
.
🍽️  Matevž Božič: Vrhunski chef in kulinarični virtuoz je soustvarjal zgodbo Hiše Denk, svetovno znane restavracije, ki je dobitnica Michelinove zvezdice.
🍽️  Gostilna Grabar s sodobnimi tehnikami ustvarja okuse, ki izhajajo iz tradicionalnih jedi, kar jo je uvrstilo v kulinarični vodnik Gault&Millau.
🍽️  Gostilna Ribič je znana štajerska ribja restavracija z več kot 25-letno kulinarično tradicijo in kulinaričnim vodnikom Gault&Millau.
🍽️  Restavracija Grand Hotela Primus, ki se ponaša s trajnostnim znakom Green Key, bo s svojo kulinarično zgodbo obogatila tržnico za gurmane.
.
🍪 Pekarna Blanka s sladko ponudbo. Družinska zgodba je ostala zvesta starim recepturam, starim načinom priprave. Skozi leta je prišlo tudi do modernizacije, nabave strojev, a recepti, na katerih je zrastla zgodba, se niso spremenili – takšno haloško gibanico je pekla že Blankina mama.
🍪 Kurtos family: Kurtoš je pravzaprav votli kolač. O tem, da je njihov zares slasten, se boste lahko prepričali sami. 
.
🍺🥂 Kavarna Bodi: Misija lastnika je z obsežno izbiro pijače dvigniti kulturo pitja na naslednji nivo, kar je opazil tudi National Geographic.
🍺 Frizi Beer kraft pivovarna je družinska pivovarna iz haloških gričev, kjer se varijo lagerji in ale piva različnih sadnih ali zeliščnih okusov.
🍹 GR Browery: Odkrijte pozitivne učinke kombuče.
.
Uživajte v kuharskih mojstrovinah lokalnih chefov!


Organizator: Zavod za turizem Ptuj v sodelovanju s ptujskimi gostinci

Foto: Stanko Kozel 

Info Odpri zemljevid

Datum

9. september 2023, 10.00-18.00

Lokacija

Mestna tržnica, Ptuj

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih