NAPOVEDNIK VIKENDA - visitptuj.eu

NAPOVEDNIK VIKENDA

Sobota in nedelja, 7. in 8. maj 2022


Ta vikend se lahko na Ptuju prelevite v fotografa, traitlonca ali ljubitelja vina in umetnosti. Z otroki lahko greste na ogled predstave, s prijatelji pa se zvečer prepustite glasbi ali toku filma.
Mesto vabi!


SOBOTA, 7. MAJ 2022


#PRIDIVMESTO IN UJEMI SPOMIN V OBJEKTIV

Najstarejše slovensko mesto skriva več kot zgolj peščico vsem znanih znamenitosti, zato odkrivamo tiste skrite in presenetljive kotičke in trenutke, ki navadno ne krasijo razglednic. Prepričani smo, da pomladna svežina spodbuja kreativnost, zato te vabimo, da sodeluješ v nagradnem fotografskem natečaju.

V soboto, 7. 5. 2022, od 00.00 do 23.59 razišči Ptuj, naredi fotografijo in svoj foto-utrinek iz najljubšega, najlepšega ali najzanimivejšega kotička Ptuja deli na naši Facebook strani ali Instagram profilu.


SALON SAUVIGNON

Poznavalci ali ljubitelji, sauvignoni vas vabijo to soboto od 13. ure dalje v Dominikanski samostan.


PESMICE S PODSTREŠJA
Predstava za otroke, Mestno gledališče Ptuj, ob 9.30 in ob 11.00

Na dedkovem podstrešju živijo čuvarji pesmic, ki pa brez Vijolinkinega ključa ne morejo odpreti skrivnostne skrinje, v kateri se skriva neprecenljiv zaklad. Nekega dne pa na podstrešje pokuka Tinka Violinka in s seboj prinese ključ, ki odpira skrinjo.
Kaj vse bo našla v njej in kakšna čarovnija se zgodi, ko odklenemo pozabljeno skrivnost si oglejte v naši najnovejši predstavi, ki vas bo navdušila.

Predstava Pesmice s podstrešja je izvirna, drugačna in nepozabna, saj bo z nami v živo zaigral in zapel Poskočni Dejan, priljubljeni glasbenik z najvišjo frizuro v Sloveniji.


KONCERT: Šalamun & Uporabniki
7. 5. 2022, ob 20.00, CID Ptuj

шаламун (Šalamun) (Luka Bauman – bas, Niki Fišer – kitara, Don Korez – bobni, Denis Krajnc – vokal, kitara) so ptujska glasbena skupina, ki že kar nekaj let z nekim alternativnim rock-punk-grunge stilom ruži po ptujskih kleteh in majhnih vlažnih prostorih. Zdaj, po dolgem času, spet v CID-u! Z novimi in starimi komadi.

Uporabniki (Jošt Skale – kitara, vokal, Žan Naglič – kitara, Leon Podelak – bas, Tin Matuš – bobni) so štirje mušketirji, ki špilajo mastno in glasno.
Vstopnine ni.


KINO PTUJ

Kdaj ste si nazadnje ogledali film v kinu? Spomnite se starih časov in si oglejte katerega od filmov, ki jih ponuja Mestni kino Ptuj.


RAZSTAVE V PTUJSKIH RAZSTAVIŠČIH, GALERIJAH IN MUZEJU

  • Rudi Skočir, Galerija Luna
  • Gregor Pratneker, Oko za čut in slikarstvo, Miheličeva galerija na Ptuju
  • Petovionski panteon, duhovni svet antičnega Ptuja, Salon umetnosti
  • Leon Zakrajšek: Retrospektiva / Retrospective, Galerija mesta Ptuj
  • Tri izjemne ilustratorke: Marlenka, Marija Lucija in Hana STUPICA, Priložnostna razstava v Mladinskem oddelku knjižnice. Pripravila jo bo Andrejka Rimele
  • Jože Plečnik 1872–1957; pred Študijskim oddelkom knjižnice; Razstava bo osvetlila življenje in delo enega največjih slovenskih arhitektov, ki je z svojimi deli zaznamoval tri evropske prestolnice – Dunaj, Prago in Ljubljano (avtorica razstave: Jožica Vodopivec)

NEDELJA, 8. MAJ 2022


19. PTUJSKI TRIATLON
Terme Ptuj
Tekaški klub Maraton Ptuj v sodelovanju s Termami Ptuj ponovno organizira tradicionalni, že 19. Ptujski triatlon 2022.


Fotografija: Dino Kusanovič

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih