PUSTNA SOBOTA NA PTUJU - visitptuj.eu

PUSTNA SOBOTA NA PTUJU

Sobota, 10. 2. 2024, staro mestno jedro


Ex-tempore Ptuj karneval 2024: Otvoritev razstave

10.00, Galerija Magistrat

Mednarodna likovna nagrada Ex-tempore Ptuj karneval. Podelitev nagrad dobitnikom in otvoritev razstave njihove aktualne produkcije ob 64. Kurentovanju.


Sobotni pustni korzo

11.00, Mestni trg – Miklošičeva ulica – mestna tržnica– Slomškova ulica – Slovenski trg – Murkova ulica – Mestni trg

Pustovanje je zakoreninjeno v življenje mesta Ptuj. Nadenite si pustno opravo in se pridružite sprehodu z meščani, Rimljani, srednjeveškimi trgovci, mnogimi drugimi pustnimi liki in seveda kurenti.

Spoznajte avtohtone pustne like in maske

12.30, Mestni trg

KURENTI in KORANTI // Ptuj je prestolnica etnografije, kjer lahko v intimnem vzdušju spoznate tradicionalne pustne like.


Zabava z DJ-em

13.00, Mestni trg

Otroško pustno rajanje

15.00, Mestni trg

Zabavno rajanje za otroke v maskah z Matjažem in Tino iz Arbadakarbe, finalistoma oddaje Slovenija ima talent.


Nočni spektakel

17.00, Mestni trg

Noč ima svojo moč – tudi za pusta! Na karnevalsko okrašene ulice Ptuja bo privabila številne skrivnostne like in pričarala spektakularno igro teme ter svetlobe.


Pustni disko žur

20.00 – 2.00, Stara steklarska

Ples v maskah v ritmu diska, funka, popa in soula. Pustno vzdušje in odlična družba na edinem pravem pustnem žuru brez vstopnine!


Pustna sobota: Miran Rudan inDesign, Tarapana Band, DJ

21.00, Karnevalska dvorana

Info Odpri zemljevid

Datum

10. 2. 2024

Lokacija

Ptuj, staro mestno jedro

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih