ODPRTA KUHNA julij 2023 - visitptuj.eu

Na Mestnem trgu se srečamo v soboto, 29. julija 2023, med 11. in 21. uro.


OKUSI SLOVENIJE IN SVETA NA ENEM MESTU

Karavana Odprte kuhne, edinstvene kulinarične tržnice, ki je obnorela slovensko in mednarodno kulinarično sceno, se rada ustavi tudi na Ptuju. Je prava zakladnica domače slovenske kuhinje, sodobne kulinarike, eksotičnih okusov daljnih dežel in butičnih slaščic.


Vesela druščina bo na Mestni trg priropotala v soboto, 29. julija 2023.

Poskrbela bo za nova doživetja, pospremljena z dobrotami najboljših obedovalnic daleč naokoli.

Razvajali se bomo ob slastnih obrokih, osvežujočih pijačah, fini glasbi in odličnem vzdušju priljubljene kulinarične tržnice, ki od leta 2017 do danes v najstarejšem slovenskem mestu gostuje že desetič.

Izbira slastnih jedi bo tudi tokrat pestra, saj bo več kot dvajset obedovalnic iz vse Slovenije postreglo s svetovno kulinariko, domačimi jedmi, dobrotami z žara in posladki za povrh. Na svoj račun bodo prišli tako mesoljubi ter ljubitelji rib in morskih sadežev kot tudi vegetarijani in vegani.

V skrbi za okolje bodo vse jedi in pijače postrežene izključno v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži.


Kulinarični dogodek bo imel tudi dobrodelno noto.

Vabljeni, da se sprehodite med stojnicami, naužijete gurmanskih poslastic, poveselite s starimi znanci in nazdravite poletju!

Naslednja priložnost za uživanje v gurmanskih presežkih Odprte kuhne bo 7. oktobra 2023, ko se karavana ponovno vrne na ulice najstarejšega mesta.


OBVESTILO O ZAPORAH CEST 

Obveščamo vas, da bo Odprta kuhna potekala 29. 7. 2023, od 11.00 do 21.00. Mestni trg bo s pripadajočimi ulicami (Zelenikova, Krempljeva, Murkova, Novi trg) zaprt od 8.00 do predvidoma 1.00.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas vabimo, da se pridružite utripu mesta.


Dogodek organizira Odprta kuhna v sodelovanju z Zavodom za turizem Ptuj

Foto: Odprta kuhna

Info Odpri zemljevid

DATUM

29. julij 2023

PRILJUBLJENA KULINARIČNA PRIREDITEV

ŠIROK IZBOR HRANE IN PIJAČE

OD DOMAČE DO TUJE KULINARIKE

ČUDOVITO PRIZORIŠČE SREDI MESTA

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih