Poglej v muzej, počitniške dejavnosti za družine - visitptuj.eu

Poglej v muzej, počitniške dejavnosti za družine: Uganke neugnanke, Muzejski kartončki in javna vodstva za družine

26. 4. – 2. 5. 2023, Ptujski grad


Ptujski grad za družine ponuja in priporoča naslednje dejavnosti in oglede:

MUZEJSKI KARTONČKI
Ogled muzejskih zbirk v Ptujskem gradu je poučnejši z Muzejskimi kartončki! Na voljo na muzejski blagajni ob nakupu vstopnice.

+ Zmaj, ki je videl svetnika: Poiščite umetnine, na katerih so upodobljeni zmaji!

+ Skrinja, stol, omara: Odkrijte najlepše in najbolj zanimive kose starega grajskega pohištva!

JAVNO VODSTVO ZA DRUŽINE
petek, 28. april 2023, ob 11. uri

Ob nakupu vstopnice v petek, 28. aprila, se nam ob 11. uri pridružite na brezplačnem družinskem vodstvu. Obvezna je najava na ptujski.grad@pmpo.si!

UGANKE NEUGNANKE
V sobane Ptujskega gradu so se skrile uganke neugnanke, ki čakajo, da jih rešite!

ZBIRKA GLASBIL, samostojni ogled
Največja zbirka historičnih glasbil na Slovenskem ponuja obilo zanimivosti! Poglejte in poslušajte glasbila vojaške in mestne godbe, pa pihala, brenkala, godala in glasbila s tipkami. Zaigrajte na činele, triangel, tamburin ter potresajočo palico s kraguljčki. S pomočjo kapelniške palice za trenutek postanite vodja godbe! Zaigrajte še na godbeni boben in zvončke ter s pomočjo didaktičnih modelov klavikorda, spineta in klavirja spoznajte razlike med glasbili s tipkami. Oglejte si svetovno redkost: dvojno antično piščal tibio. Poslušajte godala, lesene flavte, lutnjo in harfo. Za konec zaigrajte še na orgelske registre. V zbirki glasbil je vedno živahno in glasno!

ZBIRKA TRADICIONALNIH PUSTNIH MASK, samostojni ogled
Le kdo ne pozna znamenitega ptujskega kurenta? Na razstavi tradicionalnih pustnih mask pa lahko spoznate še druge maske tega območja: orače, piceka, ruso, medveda … Le oglejte si njihovo pustno povorko in glasno pozvonite s kurentovimi zvonci!


foto (vir): Pokrajinski muzej Ptuj- Ormož

Info

datum

26. 4. - 2. 5. 2023

Info

https://pmpo.si/poglej-v-muzej-dejavnosti-za-druzine-2/

lokacija

Ptujski grad

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih