Pogovor o(b) filmu: JAMA - visitptuj.eu

POGOVOR O(B) FILMU: JAMA

V četrtek, 28. 3. 2024 ob 19.00 v Mestnem kinu Ptuj


Novi film Ptujčana Dejana Baboska (Preboj) je kombinacija črne komedije, špageti vesterna in grozljivke – slasherja, navdihnjena s filmi Tarantina, Rodrigueza, Leoneja in eksplotacijskimi ameriškimi žanrskimi filmi sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja. Ni za občutljive!

Jama je črna komedija, ki se prepleta z elementi kriminalke, špageti vesterna in grozljivke – slasherja. Koktejl filmskih žanrov je navdihnjen s filmi Quentina Tarantina, Roberta Rodrigueza, Sergia Leoneja in eksplotacijskimi ameriškimi žanrskimi filmi sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Kevin in Mia sta goljufa, neke vrste sodobna Bonnie & Clyde, ki zapeljujeta in ropata bogate ločenke in vdove. Zaradi Kevinovega ogromnega seksualnega apetita in Miine bolestne ljubosumnosti se jima ponesreči rop bogate zapeljivke Eme. V prepričanju, da sta jo ubila, se odpeljeta globoko v oddaljeni gozd, kjer nameravata zakopati njeno truplo. Medtem, ko kopljeta jamo se Ema prebudi in zbeži, Kevin in Mia se odpravita v lov nanjo. Prične se igra mačke in miši, boj za življenje in smrt, a nič ni, kakor se na prvi pogled zdi.

Več informacij

 

Info Odpri zemljevid

Datum in čas

28. 3. 2024 ob 19.00

Lokacija

Mestni kino Ptuj

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih