Povsem klasična Pepelka - visitptuj.eu

POVSEM KLASIČNA PEPELKA

V ponedeljek, 4. 3. 2024 ob 19.00


Angleška glasbeno gledališka skupina ANGLES Gimnazije Ptuj je dejavnost, namenjena vsem dijakom in dijakinjam z veseljem do gledališke igre, plesa, glasbe; predvsem pa vsem, ki jim je angleščina tako pri srcu, da bi želeli nadgraditi in poglobiti svoje znanje, razviti jezikovne veščine ter umetnost nastopanja na odru. Mimogrede odkrijejo še kaj o zgodovini Britanskega otočja. Predstave namreč temeljijo na priredbah klasičnih del angleške književnosti, kot so Pygmalion, Daleč od ponorelega sveta in Jane Eyre.

Profoundly Classical Cinderella/Povsem klasična Pepelka

Pravljico, kot so jo predstavili brata Grimm, Perrault in tudi Disneyev film, so člani ANGLES malce prilagodili. Dodali so nepozabne melodije romantičnega obdobja in kar nekaj lastnih zamisli, da lahko pokažejo svoje jezikovno znanje in odrske veščine. Pravljice pa niso posodobili. Predstava ne naslavlja vprašanj družbene neenakosti, ne išče odgovorov na globalne izzive. Je zgolj in samo pravljica.Pa vendar –

Pravljice s kraljičnami in gradovi, kakor tudi klasična glasba mojstrov, kot sta Rossini in Čajkovski, so pomemben del naše evropske dediščine, na katero smo lahko ponosni.

Še več: mamin nasvet Pepelki je: Bodi pogumna, in bodi prijazna. Pogum, srčnost in prijaznost pa so nedvomno vrline, ki štejejo.

In včasih je blagodejno v življenje pustiti tudi malo čarobnosti.

Več informacij

Info Odpri zemljevid

DATUM IN ČAS

4. 3. 2024 ob 19.00

LOKACIJA

Mestno gledališče Ptuj

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih