PTUJSKA POLETNA NOČ 2024 - visitptuj.eu

PTUJSKA POLETNA NOČ 2024

2. in 3. avgust 2024, ulice in trgi starega mestnega jedra


Kako mesto poka po šivih!
Vsak trg je drugo glasbeno prizorišče, ulice se spremenijo v glasbene promenade, prijetno zadiši po hrani in mesto se zavrti.

V starem mestnem jedru se poleti, natančneje prvi avgustovski vikend, letos bo to 2. in 3. avgusta 2024 tradicionalno obetata prijetna poletna večera »terasa festov« in velikega dogajanja na mestni tržnici, ki bosta poskrbela za sproščeno druženje in urbani utrip mesta.

Tudi letos bodo prizorišča tematsko obarvana.
Ob številnih prizoriščih pred ptujskimi lokali bodo v ospredju še Repete kotiček na Mestnem trgu, kjer boste razvajali brbončice z omamnimi kulinaričnimi dobrotami, Vinski kotiček na Slovenskem trgu, kjer boste spoznavali dobro znane ter nove okuse žlahtne kapljice, Igriva ulica na Novem trgu z igrali in animacijami za najmlajše ter Art promenada na Miklošičevi ulici s čudovitimi izdelki ustvarjalcev, izdelovalcev in umetnikov ročnih spretnosti.


Organizacija: dogodek vsako leto organizirata Javni zavod Ptuj in Mestna občina Ptuj v sodelovanju z lastniki hotelov, barov in restavracij, mesto preplavi z ritmi raznolikih glasbenih žanrov

Info Odpri zemljevid

DATUM

2. in 3. avgust 2024

LOKACIJA

Staro mestno jedro

DVA VEČERA ZABAVE V MESTU

RAZNOLIKI GLASBENI ŽANRI

PESTRA KULINARIČNA PONUDBA

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih