RAZSTAVA MILANA ERIČA - visitptuj.eu

RAZSTAVA MILANA ERIČA

Od 17. 1. 2024 do 25.2.2024


Milan Erič je na ptujskem Ex-tempore Karneval 2023 prejel nagrado Galerije Luna, in sicer samostojno razstavo v naši galeriji, ki jo sedaj realiziramo. Avtor se ukvarja s slikarstvom, ilustracijo in risanim filmom, kar se kaže tudi v njegovem umetniškem delu, kjer opazimo preplet teh treh umetniških zvrsti.

V svojem štiridesetletnem ustvarjalnem delovanju je izoblikoval prepoznavno likovno govorico, ki temelji na risbi. V svoji likovni izraznosti uporablja kritiko družbe s pridihom humorja in satire, s katerim upodobljene teme približa širši javnosti. Milan Erič, rojen leta 1956 v Slovenj Gradcu, je leta 1979 diplomiral na Oddelku za slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani v letniku prof. Janeza Bernika in leta 1981 končal slikarsko specialko na isti šoli pri istem profesorju. Leta 1980 je prejel študentsko Prešernovo nagrado za risbo na ljubljanski akademiji. V letih 1981 in 1982 je obiskoval študij grafične specialke v letniku prof. Bogdana Borčiča.

Po končanem študiju se ukvarja s slikarstvom, risanim filmom in ilustracijo. Svoja slikarska dela in risbe predstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah od leta 1980 v Sloveniji in tujini. Sodeluje na razstavah doma in v tujini.

Več informacij

Info

DATUM

Od 17. 1. 2024 do 25.2.2024

LOKACIJA

Galerija Luna

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih