Spoznajte deželo viteza Parzivala - visitptuj.eu

Spoznajte deželo viteza Parzivala

Torek, 20. 12. 2022, ob 16.30, zbirna točka: TIC Ptuj (Mestni trg 4)
Vodenje je brezplačno, prijave niso potrebne.

Spoznajte ključne točke Ptuja in njegove okolice. Spoznajte deželo viteza Parzivala.


Zgodba viteza Parzivala, srednjeveški ep Wolframa Eschenbacha, ima v literaturi podoben pomen kot Božanska komedija.
Osrednji oz. ključni del zgodbe o Parzivalu, vitezu okrogle mize in skrbniku svetega grala, pa se dogaja na ožjem in širšem območju Ptuja.

Zgodba je Parzivalu je večna in tudi v današnjih časih zelo aktualna, saj je večplastna in v posameznih plasteh temelji na iskanju samega sebe in svoje vrednosti.
To pa nam je kar poznano, kajne?


Srednjeveški ep Wolframa Eschenbacha pripoveduje zgodbo o dečku Parzivalu, sinu slavnega viteza Gahmureta, ki ga mama želi zaščititi pred zunanjim svetom, vsemi bolečinami in seveda viteškim življenjem, kot ga je živel njegov oče. Življenje pa Parzivalu prinese veliko razburljivih dogodivščin, med drugim tudi srečanja, ki ga pripeljejo do trenutka, ko mu uspe postaviti pravo vprašanje, da lahko postane skrbnik svetega grala.

Parzivalovo srečanje z modrecom Trevrizentom se dogaja v naši neposredni okolici in je ključno za razvoj celotne zgodbe o Parzivalu.

Več o Parzivalu in njegovi povezavi s Ptujem in okolico pa spoznajte na  vodenju.


Foto: Albin Bezjak

Info Odpri zemljevid

datum in čas

20. 12. 2022 ob 16.30

Lokacija

Zbirna točka: TIC Ptuj (Mestni trg 4)

brezplačno

Vodenje je brezplačno, prijave niso potrebne.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih