Svetovni dan turizma - visitptuj.eu

Svetovni dan turizma


Zaradi napovedi slabega vremena bodo podeljena le priznanja Turističnega društva Ptuj ob 16.00 v avli Mestnega gledališča Ptuj, preostali program odpade.


Na Ptuju že tradicionalno slavimo turistični praznik. Tokrat bo svetovni dan turizma posvečen temi “Ponoven premislek o turizmu”, ki se osredotoča na prihodnost.

To je priložnost za ponoven razmislek o tem, kako delamo s turizmom in v turizmu, kako postaviti ljudi in planet na prvo mesto ter usmeriti vse ravni, od javnega sektorja in gospodarstva do lokalnih skupnosti, v skupno vizijo za bolj trajnostno vključujoč turizem.


27. september 2022 bomo v najstarejšem slovenskem mestu obeležili z bogatimi vsebinami.

Ob predstavitvi ptujske turistične ponudbe in kulturnem programu bo Turistično društvo Ptuj podelilo priznanja, obiskovalci pa se boste lahko podali na brezplačni vodeni ogled mesta z aplikacijo TravelAR.

Na stojnicah se bodo predstavljali Brata Malek, športno – cirkuško društvo Eleja, Ptujska klet d.o.o., Sava Turizem d.d., Terme Ptuj, Slikarski atelje Zhumer Halyna, Xinga art, Skrinjica unikatov, Turistična kmetija Črešnik, Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, ŠC Ptuj, Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo.


Vabljeni na Slovenski trg v torek, 27. septembra 2022, med 15.00 in 16.30.

V primeru slabega vremena bodo podeljena le priznanja Turističnega društva Ptuj ob 16.00 v avli Mestnega gledališča Ptuj, preostali program odpade.


Vljudno vabljeni tudi na tradicionalno trgatev modre kavčine – žametne črnine, potomke najstarejše trte na svetu, ranfola in zierfandlerja, ki bo v torek, 27. septembra 2022, s pričetkom ob 9.30 na grajskem dvorišču Ptujskega gradu.

Info Odpri zemljevid

Datum in čas

Torek 27. september 2022

Lokacija

Slovenski trg

Več informacij

www.visitptuj.eu

Podobni dogodki

18 September

Nedeljski brunch “Pozdrav jeseni”

Pot v Toplice 9, Ptuj
18 Sep
15 Oktober - Glasba

KONCERT KLAPE DALMARI

Dominikanski samostan Ptuj, Muzejski trg, Ptuj
15 Oct
10 Junij

VINO KOT ŽIVLJENJE

Dominikanski samostan, Muzejski trg, Ptuj
10 Jun

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih