- visitptuj.eu

TRIO NOORDUNG (koncert)

17. 3. 2023, 19.00, Ptujski grad (slavnostna dvorana)

Zasedba: Petra Greblo (čelo), Miha Haas (klavir), Matjaž Porovne (violina)

Trio Noordung sestavljajo trije vrhunski slovenski akademski glasbeniki: violončelistka Petra Greblo, pianist Miha Haas in violinist Matjaž Porovne. Zasedba je bila ustanovljena leta 2021 z namenom dolgoletnega sodelovanja in doprinosa k stalnim komornim zasedbam v našem kulturnem prostoru.

Glasbeniki se vse od študentskih let srečujejo pri najrazličnejših projektih, tokrat pa so se odločili, da bodo svoje pestre izkušnje izvajanja glasbe, od standardne komorne in simfonične do sodobne eksperimentalne ter mešanih stilov, ki prepletajo klasično tradicijo s folklorističnim melosom in popularnejšimi žanri, prenesli v klavirski trio.

Violončelistka Petra Greblo in violinist Matjaž Porovne sta člana orkestra Slovenske filharmonije, pianist Miha Haas pa deluje kot pedagog na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Glasbeniki so se doslej uveljavili kot solisti in člani najrazličnejših ansamblov doma in v tujini,
nastopili pa so že na svojih prvih koncertih.

Partner: Ministrstvo za kulturo RS

Foto: Arsana

Info

datum in čas

17. 3. 2023, 19.00

Lokacija

Ptujski grad (slavnostna dvorana)

Vstopnice

TIC Ptuj, Arsana

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih