Uroš Weinberger: Projectories - visitptuj.eu

Od torka, 1. junija 2021 (otvoritev razstave ob 19. uri) bo v Galeriji mesta Ptuj na ogled nova razstava “Projectories”, ki predstavlja Weinbergerjev najnovejši slikarski opus.

Uroš Weinberger je vizionarski umetnik, ki je že pred letom 2010 slikal ljudi z zaščitnimi plinskimi maskami in opozarjal na toksični svet; ne le na katastrofalne posledice podnebnih sprememb in brezobzirnega posiljevanja naravnih virov, temveč tudi na neskončne množice laži, zmede in nejasnosti, znotraj katerih se pravkar nahajamo. Njegove slike so tako še do nedavnega delovale kot znanstvena fantastika svetovne katastrofe, ki pa je danes postala realnost.

Aktualni odpiralni čas Galerije mesta Ptuj:

 ponedeljek: zaprto
– torek – nedelja in prazniki: 10.00-17.00

Info

Datum in čas

1. junij - 4. julij 2021

Lokacija

Galerija mesta Ptuj,
Prešernova ul. 29,
2250 Ptuj

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih