VEČER LJUDSKE PESMI - visitptuj.eu

VEČER LJUDSKE PESMI, MITJA FERENC & PRIMOŽ GRAŠIČ

27. maj 2023 ob 20.00

10 butičnih majskih koncertov po gradovih, pristavah in samostanih! Redko viden duet prepoznavnih kitarista in pevca; PRIMOŽ GRAŠIČ IN MITJA FERENC.

Ljudska pesem – naša zvesta spremljevalka. Od zibeli do groba. Dediščina rodov. Večina ljudskih ustvarjalcev in ljudskih pevcev je pozabljenih, a domača pesem, največji zaklad, je ostala. Nabor fantovskih, dekliških, ljubezenskih, vojaških, zbadljivih pesmi i napitnic bo predstavil redko slišan duet; le kitara in glas. Primož Grašič in Mitja Ferenc.

S prvimi skupnimi koncerti ljudskih in ponarodelih pesmi lepita obliž na pozabljeno.
Med njimi bodo; Goreči ogenj brez plamena, Zelenica, Dekle in roža, Ti si urce zamudila, Trpljenje v peklu, Moj očka so djali, Lastovici v slovo, Ko so fantje proti vasi šli, Zvonikarjeva, Zagorska, Jaz bi rad rdečih rož, To vince je za rajžo in druge.

Organizator: CANTOR, Mitja Ferenc s.p.

Info

datum in čas

27. maj 2023 ob 20.00

lokacija

Ptujski grad

vstopnice

15€
EVENTIM.SI ter na Poštah in Petrolih

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih