VODEN OGLED PO RAZSTAVI DUŠKO ŠIBL - visitptuj.eu

VODEN OGLED PO RAZSTAVI DUŠKO ŠIBL

Sobota, 24. 6. 2023, Galerija Luna

Vljudno Vas vabimo na voden ogled po razstavi Duška Šibla, ki bo v soboto, 24. 6. 2023, ob 10. uri. Po razstavi vas bo popeljala umetnostna zgodovinarka in kustosinja Doroteja Kotnik.

Duško Šibl je vsestranski hrvaški umetnik, ki je imel zanimivo študijsko ozadje. Po končanem študiju primerjalne književnosti in umetnostne zgodovine na zagrebški univerzi se je preselil v London, kjer se je podal na pot umetniškega poklica. Londonska umetniška scena mu je razširila obzorja in mu omogočila vpogled v drugačen svet umetnosti. Vseskozi je deloval v prostoru med domovino (Zagreb, Dubrovnik) in tujino (London), kar mu je dalo svojevrstno izkušnjo, da je razvil lasten prepoznaven slog estetskega ekspresionizma, ki črpa motivacijo iz lastnih interpretacij notranjih čustev kot tudi iz zgodovine umetnosti. Duško Šibl se nam predstavi kot umetnik z občutkom za upodabljanje forme človeka in njegovega gibanja. Ima neverjeten čut, da uvidi karakter upodobljenca in njegovo notranjo ljubezen do gibanja in plesa, ne le plesa teles, ampak tudi linij, ki ustvarijo ekspresije barv in dinamičnosti, ki nas popeljejo v svet drugačnosti. Po razstavi Duška Šibla vas bo popeljala umetnostna zgodovinarka in kustosinja Doroteja Kotnik.

Link do Facebook dogodka: najdete tukaj


Organizator: Galerija Luna

Info

datum in ura

24. 6. 2023, ob 10.00

lokacija

Galerija Luna

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih