ZVOKI SLOVENIJE - visitptuj.eu

ZVOKI SLOVENIJE

 

Komorni zbor Glasis bo s projektom »Zvoki Slovenije« predstavil bogato zakladnico glasbe slovenskih pokrajin in najrazličnejših zvokov, ki jih lahko srečamo na slovenskih tleh.

Projekt bo spremljan z različnimi narečnimi besedili, ki so prav gotovo temelj čudovite in raznolike slovenske kulture. Celotni nastop bo podkrepljen z vizualnimi sredstvi, ki še izdatno popestrijo dogajanje na odru.
Večina skladb so priredbe slovenskih ljudskih pesmi v avtorstvu odličnih slovenskih skladateljev, nekatere med njimi pa so zgolj enoglasni zapis osnovne melodije izvedene v kanonu.

Ljudska glasba je neločljivo povezana z ljudstvom. Živi zaradi ljudstva in za ljudstvo in prav zaradi te povezanosti z njim, svoje funkcionalnosti in namenskosti je »uporabnejša«, s čimer se njena življenjska doba daljša.
Želimo si, da bo projekt vplival na ohranjanje slovenske ljudske glasbe in pripomogel k širitvi narodne zavesti med tistimi, ki imajo radi slovensko glasbo.

Cena vstopnice: 15€
Vstopnice lahko kupite na mestni blagajni Javnih služb, blagajni Dominikanskega samostana in pri komornem zboru Glasis.

Info Odpri zemljevid

datum in čas

17. 11. 2022 ob 19:00
19. 11. 2022 ob 19:00

Lokacija

Dominikanski samostan

vstopnice

Blagajna Javnih služb, blagajna Dominikanskega samostana in komorni zbor Glasis.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih