Jeruzalem, raj med vinogradi - visitptuj.eu

Jeruzalem, raj med vinogradi

Prlekija je pokrajina med Dravo in Muro. Kot rodovitna dlan zemlje na desnem bregu Mure seradodarno razgrinja v nepregledna žitna polja in dviga v velike valove hribov, po katerih so v poseben red ujeti vinogradi. Od nekdaj je naklonjena reji konjev kasačev, prepoznavna potermalnih vrelcih, štorkljah, klopotcih na štiri vetrnice, tipičnih obcestnih križih, izjemni kulinariki in gostoljubnih ljudeh. Vse to vas bo prepričalo, da je Prlekija pravi turistični zaklad Slovenije, ki ga je vredno obiskati.

JERUZALEM
Jeruzalem je slikovita vasica v objemu vinogradov, ki je nastala okrog Marijine cerkve iz leta 1652. Legenda pravi, da so ji to ime nadeli križarji, zaradi prijaznih ljudi, čudovite narave in božanskega vina.

VINSKA KLET
Ob obisku kleti bomo v družbi strokovnjakov doživeli popotovanje od grozdja do kozarca vina. Poleg prešne hale, starih tankov in sodov ter peninske dvorane bomo videli tudi eno največjih arhivskih kleti na Slovenskem.

MLIN NA MURI
Babičev mlin na Muri v Veržeju je zadnji panonski plavajoči mlin v Prlekiji. Je krajevna, etnografska, zgodovinska in turistična značilnost Prlekije in s tem tudi Pomurja.

OLJARNA JERUZALEM SAT
Oljarna Jeruzalem SAT v Središču ob Dravi je ena izmed najboljših oljarn v Sloveniji. Čaka nas predstavitev pridelave bučnic in bučnega olja na Štajerskem in degustacija številnih dobrot iz bučnega olja.

CENA:
Individualni gosti (vsako soboto)
– 69€ na osebo

Privat izleti (kadar koli, po dogovoru)
– do 2 osebi 99€ na osebo
– 2 – 4 osebe 89€ na osebo
– 4 – 6 oseb 79€ na osebo
– nad 6 oseb 69€ na osebo

Če si želite z vašimi bližnjimi doživeti nekaj posebnega in edinstvenega, vam z veseljem pripravimo izlet, ki se popolnoma prilagodi vašim željam in zahtevam.

Cena vključuje:
– Vodenje, vstopnine in degustacije po programu
– Osnovno nezgodno zavarovanje
– Prevoz z turističnim vozilom

Info o ogledu Odpri zemljevid

Vsebina

Vinsko kulinarično doživetje

Trajanje

5-6 ur

Točka srečanja

Po dogovoru

Razpoložljivost

Vsak petek, po dogovoru kateri koli dan

Povpraševanje za ogled

info@visitptuj.eu

Izlet vsebuje

- Obisk idiličnega Jeruzalema
- Obisk vinske kleti
- Degustacija vrhunskega vina
- Obisk oljarne in degustacija številnih izdelkov in bučnega olja
- Babičev mlin na Muri

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih