VINSKO-KULINARIČNO DOŽIVETJE V HALOZAH - visitptuj.eu

VINSKO-KULINARIČNO DOŽIVETJE V HALOZAH

Haloze – čudovit svet goric in rajskih dobrot. Dežela tisočerih gričev, eden od sedmih vinorodnih podokolišev vinorodne dežele Podravje, ki ga zaznamujejo močno razgibane in strme gorice na prisojnih legah, ki se raztezajo vse od reke Dravinje do slovensko-hrvaške meje.

Podroben program vinsko-kulinaričnega doživetja v Halozah:

Odhod v jutranjih urah in vožnja proti vinorodnemu podokolišu Haloze. Najprej nas bo pot vodila do Viničarskega muzeja in etnografske zbirke. Sledi voden ogled starih vinogradniških predmetov in kmečkega orodja, kjer je prikazano haloško življenje in delo. Po ogledu si bomo privoščili pravo haloško specialiteto – gerpo, nato pa v vinski kleti nazdravili še s tremi vrhunskimi vini okoliških vinogradnikov.
Zatem se preko številnih haloških gričev zapeljali do Kmetije Arnečič, ki ohranja tradicijo peke kruha v klasični kmečki peči na drva. Tukaj nas bo pričakala prava haloška pojedina z domačim kruhom in narezkom, skupaj z vinogradnikom pa si bomo privoščili štiri vinske vzorce.
Naše vinsko doživetje bomo zaključili na Belskem vrhu, kjer gospodari mlad in ambiciozen Nejc Gorjup, ki pa že smelo stopa vinogradniškim izzivom nasproti. Vina Gorjup so suha, nekaj pa ustekleničijo tudi vin posebnih kakovosti, ki so zelo priljubljeni pri ljubiteljih slajših vin. Ob kruhu in siru se bomo razvajali s petimi kakovostnimi vinskimi vzorci in prisluhnili zgodbi o vinu.

Cena doživetja v Halozah:

Končna cena enodnevnega doživetja je odvisna od termina odhoda, števila udeležencev in vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.
– pri min. 2 prijavljenih znaša cena doživetja 99€/osebo
– pri 5 osebah 85€/osebo
– pri 10 udeležencih znaša cena doživetja 75€/na osebo
– pri 15 in več osebah pa 67€/osebo.

POSEBNA PONUDBA: Za vse skupine obstaja možnost prilagoditve programa željam skupine. Namesto pokušnje sirov ali degustacije pri vinarjih lahko vključimo predstavitev peke kruha v kmečki peči na drvah in degustacijo različnih vrst kruha ali obisk priljubljene mesnice, znane po haloški tünki, domačih narezkih in suhomesnatih izdelkih.

Doplačila:
• osebna poraba
• zdravstveno zavarovanje, stroški odpovedi (do 7 dni pred začetkom izleta brez stroškov odpovedi, zatem 50% plačila celotnega izleta, pri odpovedi v manj kot 24 urah se plačajo stroški celotnega izleta).

Info o ogledu Odpri zemljevid

Vsebina

Vino in kulinarika Haloz

Trajanje

5-6 ur

Točka srečanja

Po dogovoru

Razpoložljivost

Vse leto

Povpraševanje za ogled

info@visitptuj.eu

Izlet vsebuje

• 3x vodeni degustaciji s kruhom in sirom pri priznanih vinogradnikih
• voden ogled Viničasrkega muzeja in razstavnih eksponatov
• predstavitev haloških vinarjev in vinogradništva Haloz
• panoramsko vožnjo po haloških gričih
• turistično vodenje ves čas izleta

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih