VINSKO-KULINARIČNA PRAVLJICA NA JERUZALEMU - visitptuj.eu

VINSKO-KULINARIČNA PRAVLJICA NA JERUZALEMU

Privoščite si vrhunsko vinsko-kulinarično razvajanje v Prlekiji – deželi najlepših vinogradov, vijugastih in terasastih goric, pojočih klopotcev in gostoljubnih domačinov.
Prlekija – pokrajina, ki se večino leta kopa v obilici sončnih žarkov, na vsakem koraku razvaja z nebeškimi razgledi, nasadi vinske trte, pristno prleško kulinariko in gostoljubnimi domačini.

Najprej nas bo pot vodila do Središča ob Dravi, kraja z bogato kulturno in politično zgodovino. Tukaj si bomo najprej ogledali kratek film o tradiciji pridelave bučnega olja, zaključili pa ga z degustacijo različnega olja in ostalih jedi, pripravljenih iz bučnic. Nato bomo čez Ljutomersko-Ormoške gorice nadaljevali vse do simpatično urejene vinoteke na Svetinjah, ki hrani pravo zakladnico vin. V sami vinoteki je na voljo več kot 100 vzorcev kakovostnih vin izbranih prleških vinarjev, nekaj najboljših vzorcev si bomo privoščili tudi mi ob vodeni degustaciji. Degustacijo bomo popestrili z odličnim prleškim prigrizkom – kruhom z domačo zabelo in prleško kvasenico. Po degustaciji bomo nadaljevali pot do vinorodnega bisera Prlekije – Jeruzalema, kjer si bomo ogledali znamenito romarsko cerkev, najbolj privlačno znamenitost Prlekije – Cerkev Žalostne Matere božje iz 17. stoletja. Vinsko-kulinarično pravljico bomo zaključili na Kogu, na turistični kmetiji Hlebec, ki slovi po odlični domači kulinariki in vrhunskih vinih.

Cena doživetja na Jeruzalemu:

Končna cena enodnevnega doživetja je odvisna od termina odhoda, števila udeležencev in vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.
– Pri min. 5 prijavljenih znaša cena doživetja 153€/osebo
– pri 10 udeležencih znaša cena doživetja 135€/na osebo
– v primeru večjega števila oseb, se naj posreduje individualno povpraševanje
(Možni so tudi odhodi iz Ljubljane in drugih mest, pri čemer se stroški izleta povišajo med 50€ in 90€ več na skupino.)

Doplačila:
• osebna poraba
• zdravstveno zavarovanje, stroški odpovedi (do 7 dni pred začetkom izleta brez stroškov odpovedi, zatem 50% plačila celotnega izleta, pri odpovedi v manj kot 24 urah se plačajo stroški celotnega izleta).

Info o ogledu Odpri zemljevid

Vsebina

Vino in kulinarika Prlekije

Trajanje

5-6 ur

Točka srečanja

Po dogovoru

Razpoložljivost

Vse leto

Povpraševanje za ogled

info@visitptuj.eu

Izlet vsebuje

- degustacijo slastnih bučnic in bučnih semen v Oljarni Središče ob Dravi
- 2x vodeni degustaciji s kruhom in sirom
- 4-hodno kosilo na turistični kmetiji
- postanek ob romarski cerkvi na Jeruzalemu
- panoramsko vožnjo čez jeruzalemske griče
- turistično vodenje ves čas izleta

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih