KURENT IN KULINARIČNO RAZVAJANJE - visitptuj.eu

KURENT IN KULINARIČNO RAZVAJANJE

Enodnevni turistični paket

Veljavnost paketa: 6. 2. – 21. 2. 2023


Ptuj se ponaša s tisočletno zgodovino, številnimi festivali in dogodki, termalno vodo z bogato wellness ponudbo ter odlično kulinariko in vini. Ponosni smo, da se najstarejša slovenska klet – Ptujska klet, nahaja ravno pri nas. Vabljeni na kulturno-kulinarični sprehod po mestu.


Na Slovenskem trgu poiščite butično Čokoladnico XOCOC, v kateri ustvarja vrhunski chef Matevž Božič, ki je bil kot desetletje nepogrešljiv član ekipe Hiše Denk, svetovno znane restavracije z Michelinovo zvezdico. Ponudil vam bo izjemne čokoladne praline nenavadnih kombinacij (pistacija s hrenom, lešnik z ocvirki, mandlji in čebula …). Bodite drzni in ugriznite v slastno pralino s polnilom presenečenja.

  • Odkrijte svoj najljubši čokoladni okus: v Čokoladnici XOCOC lahko raziskujete med 13-imi okusi.

Nova mestna pridobitev, Kurentova hiša, s svojo visokotehnološko zasnovano zgodbo pod okriljem Zveze društev kurentov od 6. 2. 2023 dalje omogoča posebno izkušnjo doživljanja mistike kurenta. Začutili boste tradicijo Kurentovanja in kurentov skozi digitalizirane zgodbe.

  • Kurentova oprava je kurentija, sestavljena iz ovčjega kožuha, kurentove kape, petih zvoncev in ježevke. Tehta lahko tudi do 40 kg! Kurenti so obuti v črne škornje, ki jih poživijo z rdečimi ali zelenimi pletenimi gamašami. Po obliki kape poznamo dva tipa kurentov: tako imenovanega pernatega in rogatega. Tradicija veleva, da dekleta in žene na ježevko zavežejo robec – več robcev zvišuje ugled kurentu.

Stavba, v kateri se danes nahaja Gostilna Ribič, skriva mnogo zgodb. Že desetletja je »Ribič« znan po ribjih jedeh, sodi pa v sam vrh slovenske kulinarike. Kreacije na krožnikih navdušujejo s prepletom tradicionalnih in modernih jedi, posebno pozornost dajejo lokalnim sestavinam. Njihova vinoteka je zelo bogata, v njej ne manjkajo odlični ptujski vinarji. Očarljivo obrežje Drave bo ob toplih sončnih žarkih privabilo tudi vas k posedanju na prenovljeni terasi.

  • Gostilna Ribič je eden od dveh ptujskih prejemnikov 2 Gault & Millau kap. Gault & Millau je eden najvplivnejših gastronomskih vodnikov na svetu. Za ocenjevanje uporablja sistem kuharskih kap.

Namig: Posladkajte se z okusnimi ptujskimi krofi v ptujskih gostilnah in obiščite še kakšno zanimivo turistično lokacijo.


Cena paketa:
Odrasli: 32,70 € po osebi
Upokojenci: 31,70 € po osebi

Rezervacije:
TIC Ptuj
Mestni trg 4, SI-2250 Ptuj
T: +386 2 779 60 11,
E: info@visitptuj.eu

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih