KURENTOV DAN NA PTUJU - visitptuj.eu

KURENTOV DAN NA PTUJU

Enodnevni turistični paket

Veljavnost paketa: 2. 2. – 13. 2. 2024


Vas zanima kaj ponuja tradicionalna ptujska pustna kulinarika in kakšna zanimiva doživetja ponuja Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož na Ptujskem gradu? Obiščite Ptuj v pustnem času in okusite domače jedi ob spremljavi vrhunskih lokalnih vin. Če kurenta slučajno ne ujamete na mestnih ulicah, jih pa zagotovo slišite v Kurentovi hiši v Murkovi ulici.


Ptujski grad nad mestom nudi čudovit pogled na opečnate strehe mestnega jedra. V njem domuje eden najbolje obiskanih muzejev v Sloveniji. Sprehodite se skozi bogate zbirke orožja, glasbil, tradicionalnih pustnih mask, fevdalne stanovanjske kulture, slik na steklu in grajskih galerij.

• Z nakupom odnesite s seboj spomin na obisk Ptujskega gradu: slikanica MALI KURENT (12,00 €) ali pobarvanka MASKE (2,00 €), delovni zvezek PUSTNE MASKE (2,00 €), Rožina ptujska pustna roža iz papirja (od 4,00 €).

Pogled na Slovenski trg je čaroben. Impozantne stavbe in simpatičen trg spominjata na srednjeveške dni.
V Kurentovi hiši je moč doživeti novo dimenzijo tradicionalnega pustnega lika. Digitalizirane zgodbe ponujajo vpogled v tradicijo kurentovanja, kurentovih obhodov in razvoja lika skozi desetletja.

Letos poteka že 64. Kurentovanje, ki ga že desetletja sooblikujejo številni avtohtoni pustni liki Ptuja in okoliških vasi, bogatijo pa ga tudi izjemni liki iz gostujočih držav sveta. Ob kurentih tako na ulicah srečate še pokače, orače, kopjaše, vile, piceke, ruso, Dornavske cigane, ploharje, Jüreka in Rabolja, medvede, baba deda nosi.

Dovolite, da vas povabimo še na pravo kurentovo pojedino v Gostišče pri Tonetu Svenšku na Zadružnem trgu, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo. Stavijo na pristne domače okuse. Stalnica na njihovem jedilnem listu so lokalne posebnosti, kot so meso iz tünke, domače klobase, koline ter sladke dobrote, kot sta ognjiščna potica in ajdova pogača.

• Sprehodite se do Ptujskega prstana – priljubljene foto točke ob reki Dravi. Pogled na čudovito veduto Ptuja naj vas še dolgo spominja na naše lepo mesto.

Namig: Posladkajte se z okusnimi ptujskimi krofi v ptujskih gostilnah in obiščite še kakšno zanimivo turistično lokacijo.


Cena paketa:

  • Odrasli: 40,50 € po osebi
  • Otroci (nad 6 let): 23,50 € po osebi
  • Družina 2 odrasla + 2 otroka (nad 6 let): 116,00 € za družino
  • Družina 2 odrasla + 1 otrok (nad 6 let): 97,00 € za družino

* Kurentova hiša: Otroci do 6 let imajo brezplačen vstop (ob spremstvu 2 odraslih).


Rezervacije:
TIC Ptuj
Mestni trg 4, SI-2250 Ptuj
T: +386 2 779 60 11
E: info@visitptuj.eu

Info

Kurentov dan na Ptuju

Vključuje:
Obisk Ptujskega gradu in muzeja
Obisk Kurentove hiše
Kurentova pojedina v gostišču pri Tonetu

Cena paketa

Odrasli: 40,50 € po osebi,
Otroci (nad 6 let): 23,50 € po osebi

Veljavnost paketa

2.-13. 2 2024

Nakup paketa

TIC Ptuj, Mestni trg 4
info@visitptuj.eu ali +386 2 779 60 11

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih