Romantični popoldan v dvoje na Ptuju - visitptuj.eu
Info o ogledu

Izvedba paketa

1. maj - 30. september

Povpraševanje

info@visitptuj.eu
(rezervacije vsaj 1 dan pred prihodom)

Trajanje programa

3 ure

Cena turističnega paketa

110,00 EUR z DDV (za 2 osebi)

Ptuj se ponaša z eno najlepše ohranjenih srednjeveških mestnih vedut na Slovenskem. Obiščite romantično starodavno mesto ob Dravi in se pustite kulinarično razvajati v dvoje s tradicionalnim ptujskim menijem Okusi Ptuja. Odlična lokalna kulinarika v čudovitem obrečnem ambientu Gostilne Ribič bo navdušila tudi najbolj zahtevne sladokusce. Nato se boste podali na idilično vožnjo po največjem slovenskem jezeru – Ptujskem jezeru. Pred vami se bo odprl pogled na Ptuj iz druge perspektive. Ni veliko mest, ki bi jim tako kot Ptuju skozi stoletja uspelo ohraniti srednjeveško urbanistično zasnovo. Tlakovane ulice in trgi vodijo do enega najbolj veličastnih gradov v Sloveniji, od koder se pogled razprostira na mozaik opečnatih streh srednjeveških stavb, samostanov in cerkva. Romantična vožnja z ladjico Čigra je vsekakor posebno in nepozabno doživetje v dvoje.

Turistični paket vsebuje:

  • 13.00: Kosilo Okusi Ptuja – Gostilna Ribič (okusite lokalne posebnosti skozi sodobno kulinarično doživetje v najstarejšem slovenskem mestu)
  • 16.00: Vožnja s turistično ladjico Čigra po Ptujskem jezeru ob spremljavi sladice in penine za 2 osebi (Vstopna točka: pomol pri restavraciji Ribič)

 

Dodatne možnosti programa proti doplačilu:

  • Voden ogled starega mestnega jedra (pred kosilom ali po vožnji z ladjico) = 60,00 EUR (za 90 minut vodenega ogleda)

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih