Družinski dan na Ptuju - visitptuj.eu

Obiščite Ptuj s svojo družino in najstarejše slovensko mesto doživite na čisto poseben način. Ni veliko mest, ki bi jim tako kot Ptuju skozi stoletja uspelo ohraniti srednjeveško urbanistično zasnovo. Sprehod po najstarejšem slovenskem mestu vas popelje mimo rimskih spomenikov do prečudovitih pročelij srednjeveških stavb. Tlakovane ulice in trgi vodijo do enega najbolj veličastnih gradov v Sloveniji. Tudi okolica starega mestnega jedra ponuja enkratna doživetja. V sklopu Družinskega dneva boste spoznali več kot 200 let staro viničarijo na obronkih Slovenskih goric, magični Pravljični gozd Rdeče kapice ter uživali v Termalnem parku Term Ptuj.

Hiška Herberstein:
“Na južnem robu Slovenskih goric, uro hoda iz Ptuja, stoji v Mestnem vrhu stara hiša, priča davne preteklosti. Je majhna, »cimprana«, tj. zbita iz lesa in ometana z ilovico. Lastniki hiše so jo ohranili v glavnem tako, kot je bila.” je o hiši leta 1995 pisala ena njenih zadnjih stanovalk, Elizabeta Murko.
Hiška Herberstein je več kot 200 let stara bivša Herbersteinova viničarija, v kateri življenje še danes poteka nekoliko drugače in počasneje. Stoji na mirnem in sončnem delu Mestnega Vrha, v objemu vinogradov in gozdov. Od ostalih hiš pa se razlikuje predvsem po svoji pravljični podobi s slamnato streho.

Pravljični gozd Rdeča kapica:
Pravljični gozd se nahaja v Krčevini pri Vurberku v okolici Ptuja. Razprostira se na dveh hektarjih razgibane površine, kjer sama konfiguracija zemljišča nudi čudovite možnosti za realizacijo lastnih idej. Urejena gozdna pot vodi mimo številnih pravljičnih hišic, katerih namen je poznavanje pravljic in njihovih naukov. Tako obiskovalci srečajo Rdečo kapico in volka, Trnuljčico, Kosobrina, Bedanca, Kekca, Martina Krpana, Muco copatarico, Volka in sedem kozličkov, Janka in Metko.

Termalni park Terme Ptuj:
Skok z vodnimi blazinami ali počitek v senci dreves? Vriskanje v bazenu z valovi ali sproščanje ob osvežilni pijači? Vodna aerobika ali plovba po počasni reki? Svetujemo, da v Termalnem parku Terme Ptuj preizkusite čisto vse! Pisani tobogani ponujajo vse – od spustov z vodnimi blazinami do prostega pada in skokov v osrednjem delu tobogana.

Info o ogledu

Izvedba paketa

po dogovoru

Lokacije obiskov

- Hiška Herberstein pri Ptuju
- Pravljični gozd Rdeča Kapica pri Ptuju
- Termalni park Terme Ptuj

Povpraševanje

info@visitptuj.eu

Cena turističnega paketa

69,30 EUR z DDV

Paket vsebuje

- 9:00 Ogled Hiške Herberstein s kavo ali čajem na Mestnem vrhu pri Ptuju
- 11:00 Obisk Pravljičnega gozda Rdeča kapica
- 12:30 Družinska vstopnica za kopanje v Termah Ptuj

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih