Oda Bakhusu - visitptuj.eu

Družabni wine & wellness za prijatelje

Nepozabno wine & wellness druženje s prijatelji vključuje:

  • Spoznavanje vinske tradicije in edinstveno vinsko doživetje s pokušino pri lokalnem vinarju.
  • Raziskovanje in odkrivanje preteklosti ter znamenitosti ob vodenem ogledu po starem mestnem jedru.
  • Gurmansko razvajanje ob prezentacijah tradicionalnih ter lokalnih jedi v tri hodnem meniju »Okusi Ptuja« pri izbranem gostincu v mestu.
Info

raziskovanje mesta

izbrana vina

kulinarično razvajanje

nočitev po meri

Doživite najstarejše slovensko mesto

Vabljeni na raziskovanje najstarejšega slovenskega mesta, ki vam v osrčju poživljajočih termalnih vrelcev in objemu vinorodnih gričev odstira ustvarjalni duh in zgodbe preteklosti.

Klasično vodenje          60 min

Pokušina vrhunskih vin po izboru

Paket vključuje degustacijo pri lokalnem vinarju v mestnem jedru po izbiri.

Vinska degustacija        4 vzorci            60 min

Izbirate med lokalnimi vinarji:

Vinoteka Kobal se nahaja v najstarejši hiši iz romanskega obdobja v starem mestnem jedru. Izkušen enolog vas bo popeljal na edinstveno vinsko avanturo izbranih okusov in vonjev.
Ptujska klet – najstarejša vinska klet v Sloveniji, vabi na harmonijo okusov, ki jih ustvarita vino Pullus in čokolada Luciffer*. Skupine in drugi, ki so vam ljubše klasične degustacije, pa se lahko prepustite izbranim letnikom in okusom.
Vinoteka Kogl v starem mestnem jedru vas bo navdahnila z barvitimi okusi vin lastne blagovne znamke. Velikodušno vas sprejmejo tudi v svojo klet v Veliki Nedelji, kjer vam pokažejo kako vino “raste”, zori in živi v sodih.
Vinteka Osterberger se nahaja v kleti iz 11 stoletja v Hotelu Mitra, najstarejšem hotelu v mestu Ptuj in vas ob izbranih vinih Štajerskega vinorodnega okoliša, Podravske vinorodne dežele in drugih koncev Slovenije, popelje na potovanje in raziskovanje bogate zgodovine in zgodb vinske kulture mesta in Slovenije.
Grajska vinska klet** predstavlja vina manjših vinarjev, nagrajenih na Grajskem vinskem ocenjevanju. V idiličnem ambientu Ptujskega gradu vas popeljejo na popotovanje skozi zgodovino vinarstva na tem območju.

** Izvedba degustacije v Grajski leti je na voljo v primeru 5 ali več oseb

Kulinarično razvajanje »Okusi Ptuja«

Meni vključuje: predjed ali juho, glavno jed, sladico

Odkrijte tradicionalno skromnost lokalnih sestavin podeželja in se pustite presenetiti pestrim okusom ptujskih jedi.

Ponudniki:

Gostilna RibičGrand Hotel PrimusGostilna pri OvinkuGostilna RozikaGostišče pri Tonetu in Gostilna Grabar.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih