HALOZE - visitptuj.eu

Naravne znamenitosti Haloz ponujajo neverjetne podobe, ki nam jih ponuja narava. Intenzivne barve letnih časov, pogledi iz Donačke gore na celotno Dravsko polje, Slovenske gorice, Pohorje, Karavanke in Hrvaško Zagorje, sožitje z živalskim svetom ter pregovorna gostoljubnost domačinov vas ne bodo pustili ravnodušne. Nasmejani domačini bodo z odprtimi rokami sprejeli vas, vašo družino ter vaše ljubljene. V Halozah boste vse dni v letu našli razloge za preživljanje prostega časa v naravi, uživali v najboljši haloški gibanici ter degustirali izjemna vina iz najlepših hribov v Sloveniji.

Dežela številnih gričev se dviga nad Dravskim poljem in se lahko pohvali z bogato kulturno in zgodovinsko dediščino. Kot enodnevni izlet vam je voljo raziskovanje muzejev, v katerih so razstavljene pomembne zgodovinske zbirke, obisk dvorca Štatenberg, bazilike Marije Zavetnice, gradu Borl, najstarejšega slovenskega mesta Ptuj ali mesta Rogatec, največjega slovenskega muzeja na prostem. Prepustite vaši domišljiji, da si slikovito predstavlja življenje nekoč.

Daleč stran od mestnega vrveža se bo pred vami dvignilo na stotine neobljudenih pobočij, na katerih boste našli svoj mir in se naužili neokrnjene narave.
Izjemne barve vseh letnih časov ponujajo čarobne razglede, sončni vzhodi in zahodi nebo prekrivajo z neverjetno paleto barv in ustvarjajo nepozabne spomine občutka prvinskosti. Dežela številnih gričev ponuja pristen stik z naravo in pusti nepozabne vtise potovanja.

Podajte se po poteh gastronomije in degustirajte tipične lokalne dobrote, kot so ocvirkovka, haloška bunka, ajdova kaša in haloška gibanica. Pristno haloško je tudi vino, saj ima vinogradništvo v Halozah dolgo tradicijo, ki izhaja iz bogate zgodovine in bivanja Keltov na tem območju. Najbolj znane vinske sorte šipon, laški rizling in sauvignon vedno znova očarajo še tako zahtevne ljubitelje vin.

   


Več informacij:
+ www.visithaloze.com
+ info@visithaloze.com
+ 040 779 722, 02/ 794 00 27

 

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih