ARHEOLOŠKA RAZSTAVA: ANTIČNI SVET DIŠAV - visitptuj.eu

ARHEOLOŠKA RAZSTAVA: ANTIČNI SVET DIŠAV

14. 3. 2023 – 25. 6. 2023, Ptujski grad

 

Na ptujskem gradu se bomo od 14. marca do 25. junija 2023 v Muzejskih odsevih posvečali razvajanju čutov z razstavo o dišavah v antiki.

Vonj in dišave spremljajo človeka že od nekdaj. V naravi najdene dišavnice so izkoristili za odišavljenje prostorov, za izboljšanje jedi ter za osebno higieno, kozmetiko in dobro počutje.

Uporabljali so različne naravne snovi, nekatere so tudi uvažali. Z različnimi postopki so jih pripravili za nadaljnjo uporabo. Za shranjevanje so jim služile posodice iz keramike, stekla, kovine, jantarja …

Med ostalinami rimske Petovione in v grobovih Petovioncev se je ohranilo mnogo stekleničk in posodic za shranjevanje dišavnic, eteričnih olj in pomad.

 

Foto: PMPO

Info

DATUM IN ČAS

Razstava poteka do 25. 6. 2023

LOKACIJA

Ptujski grad

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih