Razstava jazz fotografij Gerharda Hübnerja - visitptuj.eu

Odprtje razstave jazz fotografij Gerharda Hübnerja

Otvoritev razstave: 10. 3. 2023 ob 13.00, Galerija Magistrat (Mestna hiša)
Razstava bo odprta do 17. aprila 2023

Vljudno vabljeni na odprtje razstave jazz fotografij Gerharda Hübnerja iz pobratenega mesta Burghausen (Nemčija), prvega ambasadorja mesta Ptuj.

Hübner je bil dolga leta gonilna sila pobratenja med Ptujem in Burghausnom, med mestoma, ki ju druži veduta srednjeveškega mesta ob reki z mogočnim gradom nad njim. Grajske igre in z njimi povezane aktivnosti pa niso edino, kar povezujejo mesti. V več kot dveh desetletjih so se med prebivalci obeh mest spletle tesne prijateljske vezi, ki se negujejo še danes.

V izjemno čast nam je, da se lahko spominu spoštovanega gospoda Hübnerja poklonimo z razstavo njegovih jazz fotografij. Mednarodni jazz festival je v Burghausnu prisoten že desetletja. Hübner je kot navdušen fotograf redno dokumentiral izjemne koncerte in druge dogodke v svojem mestu, pri čemer je imel jazz posebno mesto.

Na tokratni razstavi predstavljajo izbor 40 njegovih fotografij, ki zaobjamejo glasbeno dogajanje na festivalu in se poklonijo jazzovskim avtorjem skozi desetletja. Letošnji Internationale Jazzwoche Burghausen, že 52. edicija, poteka od 21. do 26. marca.

Posebna zahvala gre ženi Elisabeth Hübner, ki nadaljuje poslanstvo druženja obeh mest, s sinom Matthiasom pa sta tudi poskrbela, da so izbrane fotografije prišle na Ptuj.

Avtorji razstave: družina Hübner (Elisabeth in sinova Matthias ter Christoph)

Foto: Gerhard Hübner (Al Di Meola, 40. Internationale Jazzwoche, Burghausen, 2009)

Info

datum in čas

Otvoritev razstave: 10. 3. 2023 ob 13.00
Razstava bo odprta do 17. aprila 2023

Lokacija

Galerija Magistrat

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih