Stalna razstava: PETOVIONSKI PANTEON - visitptuj.eu

PETOVIONSKI PANTEON, duhovni svet antičnega Ptuja

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož prijazno vabi na stalno razstavo v Salon umetnosti: PETOVIONSKI PANTEON, duhovni svet antičnega Ptuja.

Religija je bila nepogrešljiv del antičnega življenja. Pomemben delež je imela tudi v arhitekturnem razvoju mest, saj so med javne stavbe, postavljene na vidnih in pomembnih krajih, sodila tudi svetišča in svetiščna območja.

Panorama je bila eno od osrednjih mestnih in kultnih središč Petovione. O religioznih praksah pričajo spomeniki, posvečeni grško-rimskim, orientalnim in avtohtonim božanstvom. Na razstavi bodo predstavljeni Nutrice, ki pričajo o veliki moči majhnih božanstev, Sol, ki predstavlja vseobsegajočo moč, misteriji ali moč odrešitve ter ostala božanstva antičnega panteona.

Razstavo bomo dopolnjevali z občasnimi vitrinami.

Katalog razstave: OSRCJE-PETOVIONE

Na fotografiji: Svečeniki žrtvujejo ob oltarju

Fotografija: Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož

Info Odpri zemljevid

LOKACIJA

Salon umetnosti, Prešernova ulica 1, 2250 Ptuj

PODROBNO

https://pmpo.si/petovionski-panteon-duhovni-svet-anticnega-ptuja/

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih