Dobrote slovenskih kmetij - visitptuj.eu

Tradicionalni kulinarični presežki

Na osrednji slovenski kulinarični prireditvi s 30-letno tradicijo, ki poteka v prečudovitem minoritskem samostanu, se predstavlja kulinarična ponudba slovenskih kmetij. Tam lahko spoznate kulinarične mojstrovine, nastale izpod marljivih rok priznanih slovenskih pridelovalcev. V okviru prireditve pa poteka tudi ocenjevanje najboljših, saj komisija pod svoj drobnogled vzame tudi več kot 1000 izdelkov, dobrote pa je na stojnicah mogoče tudi poskusiti.

Organizatorji 31. Dobrot slovenskih kmetij obveščajo javnost, da so zbrali prijave na razpis ter v marcu tudi pričeli z ocenjevanjem izdelkov, ki pa je bilo žal prekinjeno zaradi pandemije koronavirusa. Vzpostavljeno bo takoj, ko bodo ukrepi prekinjeni. Organizatorji prav tako sporočajo, da bo sama razstava dobrot, ki je bila planirana med 15. in 17. majem 2020, prestavljena v september 2020, saj gre za edinstveni praznik pristnih slovenskih jedi našega mesta. Potrošnike ob tem vabimo, da v danih razmerah kupujejo pridelke in izdelke slovenskih kmetij še sporoča Peter Pribožič.

Info Odpri zemljevid

KDAJ

september

KJE

Minoritski samostan

INFO

http://www.dobroteslovenskihkmetij.si/

osrednja kulinarična prireditev

30-letna tradicija

tradicionalne dobrote

več kot 1000 izdelkov

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih