OTROŠKE ZIMSKE POČITNICE - visitptuj.eu

KAM Z OTROKI ČEZ ZIMSKE POČITNICE?

Na Ptuj, v najstarejše slovensko mesto! Pustno okrašeno mesto z drsališčem, bogatimi muzejskimi zbirkami, zanimivimi in poučnimi ter športnimi vsebinami vas že pričakuje.

Zimske počitnice so priložnost, da se družinski člani sprostijo, povežejo, raziskujejo ter predvsem preživijo več časa skupaj. Letos znova sovpadajo s pustnim časom, tako da je del vsebin, namenjenih družinam, pustno obarvan, na barvitih ptujskih ulicah pa diši po pustnih krofih.

ŠPORTNE AKTIVNOSTI

Zavod za šport Ptuj bo v času zimskih počitnic, od 28. februarja do 4. marca 2022 (izjema je pustni torek, 1. 3. 2022), za otroke od 1. do 4. razreda ptujskih osnovnih šol organiziral možnost brezplačnega športnega preživljanja prostega časa v Športni dvorani Mladika in na zunanjih igriščih Mestnega stadiona Ptuj. Izvajalec programa bosta brata Malek oz. Športno cirkuško društvo Eleja, potrebna pa je predhodna prijava (do 25. 2. 2022) na e-mail naslov: brata.malek@gmail.com.

ArbadaPark v Qcentru je namenjen skupnemu preživljanju kvalitetnega in aktivnega časa družin. Park nudi veliko notranje igrišče, kjer lahko otroci in tudi odrasli skačejo na trampolinih, se preizkusijo na zabavnem poligonu, plezajo, se spuščajo po toboganu in se okrepčajo.

BREZPLAČNO POČITNIŠKO VARSTVO OTROK

Špajza modrosti bo poskrbela za brezplačno počitniško varstvo otrok, in sicer od 28. februarja do 3. marca 2022 med 7.30 in 15.30. Prosijo za predhodno prijavo na 02/749 21 58 ali 051 398 660, saj je število mest omejeno.

DRUŽINSKI FILMI V KINU

Mestni kino Ptuj vam v počitniških dneh nudi dva družinska filma. Od 25. 2. do 27.2. 2022 ob 16.15 vabljeni k ogledu filma Šola čarobnih živali, kjer boste del očarljive pustolovščine z animiranimi živalmi v nenavadni šoli, kjer otroci prejmejo čarobno žival, ki jih spremlja za vedno. Na pustno soboto (26. 2. 2022) se bodo lahko v sklopu Pustnega Kinoskopa pustne šeme po ogledu filma posladkale s krofi. Od 4. 3. do 6. 3. 2022 ob 16.15 pa se v kinodvorano vrača razposajen, nepremišljen, včasih prav navihano, a prikupno poreden Peter Zajec: Skok v pustolovščino.

Z OTROKI V MUZEJ

Muzejske zbirke in razstave Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož:
– Ob nakupu vstopnice 25. februarja ter 2. in 4. marca 2022 bo ob 11. uri na voljo enourno brezplačno družinsko vodstvo po muzejskih zbirkah. Obvezna je predhodna najava na ptujski.grad@pmpo.si.
– Ogled muzejskih zbirk se lahko popestri s pomočjo muzejskih kartončkov, ki vabijo k odkrivanju najlepših in najbolj zanimivih kosov starega grajskega pohištva.
Otroške pustne ustvarjalnice 26. in 27. 2. 2022 med 10.00 in 13.00 na Ptujskem gradu v sodelovanju z Zavodom za turizem Ptuj so namenjene družinam z otroki, starimi več kot 5 let, in so brezplačne.
Likovna razstava Mali kurent sedemletnega avtorja Luke Pongraca je na ogled v pedagoški sobi Ptujskega gradu le še do 1. marca. Svoje navdušenje nad najbolj priljubljenim tradicionalnim ptujskim pustnim likom ustvarjalno izraža v slikarskih in risarskih likovnih umetninah. Z razstavo na Ptujskem gradu bo svoje ustvarjanje prvič predstavil vrstnikom in domači javnosti.

BREZPLAČNA DELAVNICA FILMSKE/VIDEO PRODUKCIJE

CID Ptuj in Luksuz produkcija organizirata v prostorih CID-a od 2. do 4. marca 2022 med 10.00 in 16.00 brezplačno tridnevno delavnico za vse, ki se želijo ukvarjati s filmsko/video produkcijo. Mladi od 12. do 18. leta se bodo pod mentorstvom mednarodne ekipe filmskih ustvarjalcev ter ustvarjalk naučili osnov filmskega jezika, uporabe video kamere in računalniške montaže.

OTROŠKO PUSTOVANJE

Vstopnice za Otroško pustovanje Campus z Ribičem Pepetom in Čuki, ki se bo odvijalo 28. 2. 2022 med 16.00 in 20.00, lahko kupite na Eventimu.

VODNE VRAGOLIJE

Terme Ptuj vabijo s široko ponudbo vodnih užitkov in velneških razvajanj. Vodne vragolije so vedno dobra izbira za vse generacije.

IZLET PO PTUJU

Počitnice so lahko priložnost za sprehod po mestnem jedru Ptuja in organizacijo čudovitega družinskega izleta.

PUSTNA KULINARIKA

Gostinska ponudba bo do pustnega torka še pustno obarvana, skozi vse leto pa lahko spoznavate tradicionalne in moderne okuse Ptuja, zato se le odločite za obisk katerega od gostinskih ponudnikov v centru mesta ali izven.

VODNIK ZA MALE RAZISKOVALKE IN RAZISKOVALCE PO NAJSTAREJŠEM SLOVENSKEM MESTU

Turistično informacijski center na Mestnem trgu 4 ob namigih Vodnika za male raziskovalce in velike radovedneže ter zanimivih turističnih spominkih dopolnjuje raznoliko turistično ponudbo mesta in okolice.

Ptuj je očarljivo mesto, polno zgodovine in skritih detajlov, unikatnih lokalov in dogodkov, ki navdušujejo. Raziščite ga!

Vljudno vabljeni!

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih