Tečaj za lokalne turistične vodnike za območje Mestne občine Ptuj - visitptuj.eu

20.05.2022

Tečaj za lokalne turistične vodnike za območje Mestne občine Ptuj

Zavod za turizem Ptuj in Ljudska univerza Ptuj organizirata tečaj za lokalne turistične vodnike za območje Mestne občine Ptuj.

Uvodno srečanje bo potekalo v torek, 7. 6. 2022, ob 16.30 v prostorih Ljudske univerze Ptuj (Mestni trg 2), kjer bodo kandidati izvedeli osnovne informacije o poteku tečaja in se bodo lahko na tečaj tudi prijavili po ceni 150,00 EUR z DDV/osebo (plačilo bo možno v dveh obrokih).

Na tečaju bodo udeleženci spoznali turistično ponudbo Ptuja in okolice, ob tem pa bodo znali pridobivati in posredovati turistične informacije, predstaviti posamezna umetnostno-zgodovinska obdobja, umetnostne kulturne spomenike, zgodovino mesta in pomembne zgodovinske dogodke v mestu Ptuj. Tečaj bo razdeljen na splošni, strokovni in praktični del.

Strokovni preizkus bo sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. V strokovni komisiji bodo prisostvovali predstavnik Ljudske univerze Ptuj in Zavoda za turizem Ptuj ter kustos Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož.

Tečaj bo obsegal 30 učnih ur predavanj in bo predvidoma potekal v mesecu juniju (po dogovoru z udeleženci izobraževanja).

Potrditev udeležbe na uvodnem srečanju: info@visitptuj.eu

Organizatorja tečaja sta Zavod za turizem Ptuj in Ljudska univerza Ptuj v sodelovanju s  Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih